Изненада? Българин, който е резерва в ЦСКА, е с най-много мачове при Саша Илич


Изненада? Българин, който е резерва в ЦСКА, е с най-много мачове при Саша Илич
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4312 0

Саша Илич пое ЦСКА през юни месец миналата година. След загубата във финала за Купата на България настроението не бе голямо, но новият сезон предстоеше още по-скоро поради Световното първенство в Катар и изместения график.

Сръбският наставник обаче изгради отбор, който се бори за шампионската титла с хегемона Лудогорец. Справка на SportLive показва, че играчът, който Илич е използвал най-много в ЦСКА, е вероятно изненадващо име за феновете.

Става въпрос за полузащитника Станислав Шопов, който по-често остава на резервната скамейка, отколкото да започва като титуляр.

Най-използваните играчи от Илич в ЦСКА

Шопов е играл в 30 срещи под ръководството на сръбския треньор, като е вкарал 1 гол и е дал 2 асистенции. Тибо Вион е следващият по този показател с 29 двубоя, докато Маурисио Гарсес и Браян Морено са с по 28.

И Амос Юга, и Дюкенс Назон са взели участие в 27 сблъсъка в мачове на ЦСКА при Саша Илич, а с над 20 мача са още Густаво Бусато (26), Лазар Туфегджич (26), Джонатан Линдсет (25), Юрген Матей (24), Християн Петров (23), Иван Турицов (23), Джеферсон (23)и Брадли де Нойер (22).

С над 10 срещи под ръководството на Саша Илич пък могат да се похвалят Мено Кох (16), Марселино Кареасо (15), Енес Махмутович (11) и Жираир Шигоян. Изглежда неизбежно съвсем скоро, ако всичко е наред с него, Тобиас Хайнц също да мине тази граница. Междувременно стана ясно, че куп скаути ще следят играчи на ЦСКА - Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички