Томов увеличил дълговете на ЦСКА с 3 милиона


Томов увеличил дълговете на ЦСКА с 3 милиона
Снимка: БГНЕС

2375 0

ЦСКА дължи пари за всевъзможни неща, сочи одитът на клуба за миналата година, който е заверен от лицензирания одитор Георги Георгиев. Един от най-странните дългове е за "доставка на стоки от Китай". Не е ясно обаче точно за какво става въпрос, пише "24 часа".

Друг малък дълг е към "Пътна сигнализация", която навремето постави указателни табели, които да показват пътя за стадион "Българска армия”. ЦСКА не прави изключение като обикновен столичанин и има да дава и на "Топлофикация-София" известна сума.

В списъка на кредиторите има един куп хора, които не говорят нищо на служителите в ЦСКА. Сред тях е например Деница Георгиева, която не е ясно точно кога е била част от "червените".

Пари се дължат още на новия директор на зала "Арена Армеец" Николай Ишков, който докара в клуба Серж Нюанджи. Към футболиста също имало да се плаща минимална сума. Интересното е, че след Ишков има още едно странно арабско име, като изпълнителните дела са с поредни номера и с един и същ съдия-изпълнител. Вероятно дългът е към още някой посредник по договора.

Пари трябва да се дават и на позабравения нападател Килиан Шеридън, който отдавна играе в Кипър и се чувства доста добре в новия си отбор.

Бившият търговски директор Георги Павлов е вземал заплата и като кондиционен треньор в Борисовата градина. Той обаче бил категоричен и опростил 70% от парите, които му дължали. От джоба си платил и няколко лагера на отбора, когато отново имаше сериозна криза.

ЦСКА почти не е платил и пътуванията си по участието си в евротурнирите. Сред кредиторите има няколко туроператорски фирми, които чакат да им се платят билети и хотели. Според договора на "Титан" с Александър Томов всички дългове трябваше да бъдат покрити от "Лира".

Варненската фирма "Камеко" пък е оспорила в съда прехвърлянето на имотите, които са като обезпечение в НАП от ЦСКА и при евентуална победа ще утежни още повече положението на клуба. "Титан" дори не са платили и данъците на общината в Бяла за тях.

Според одитния доклад Александър Томов от две години е лъгал и за факта, че рязко са намалели дългове на ЦСКА по време на неговото управление.

В крайна сметка одиторът се е подписал, че общо пасивите на клуба са на стойност от 22,867 милиона лева, а само година преди това са били оценени на 19,899 милиона. Или увеличението е с близо 3 милиона.

Интересното е, че дружеството "ЦСКА Инвестмънт" също така е давало заеми на клуба. То бе направено, за да минават парите за ЦСКА през него, защото дружеството е с блокирани сметки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички