Мотивиран експериментален Левски отчая Марек за спасение


Мотивиран експериментален Левски отчая Марек за спасение
Снимка: Официален сайт на Левски

4080 0

Левски в резервна формация не показа проблем с мотивацията и в двубой от втората шестица успя да победи борещия се за спасение Марек с 3:1.

"Сините" поведоха с гол на Лукаш Гикиевич в 28-ата минута, но в самия край на полувремето резервата Димитър Димитров изравни след грешка в "синята" отбрана. През втората част гостите от София вкараха още два гола, дело на Луис Педро и на Борислав Цонев от дузпа.

С успеха Левски прекъсна серията си от 4 поредни загуби навън в първенството и се откъсна отново на 3 точки от Черно море на седмата позиция. Марек пък продължава битката си за оцеляване в "А" група, след тази трета поредна загуба.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Теренът на стадион "Бончук" бе очаквано тежък. В първите минути действията се водеха предимно в половината на гостите. В 13-ата минута Левски направи хубава атака, при която Стефан Велев изведе в коридор Мисяк сам срещу Емил Михайлов, но вратарят на домакините улови топката. В ситуацията обаче имаше и засада.

Постепенно гостите установиха контрол над играта, като започнаха да владеят повече топката. В 25-ата минута дойде най-чистото положение в мача дотук. След статично положение се стигна до сериозно разбъркване пред вратата на Марек, като Педро шутира, но Михайлов улови. Последва удар на Гикиевич, след което реферът свири засада и спаси Марек.

Три минути по-късно Левски все пак поведе в резултата, след като Лукаш Гикиевич се отблагодари по най-добрия начин на Стойчо Стоев за доверието в този мач. Полякът преодоля Кавдански и с глава засече центриране на Радослав Цонев - 1:0. Това бе общо трето попадение за поляка с екипа на Левски, второ в "А" група. Преди това Мисяк отправи опасен удар от дистанция, но прати топката над напречната греда.

В 32-ата минута Борислав Цонев можеше да удвои преднината на "сините", след като отне топката от Емил Михайлов, но преди халфът да стреля, стражът на Марек се добра до топката. В 38-ата минута Марек бе споходен и от принудителна смяна, като Илиян Гаров напусна терена. Мястото му зае Мартин Димитров.

В 39-ата минута Еньо Кръстовчев пробва да преодолее Пламен Илиев с изстрел извън наказателното поле. Той обаче прати топката в аут, след което се хвана за крака. Явно получил някаква травма, нападателят стана вторият принудително напуснал играч на домакините. В игра влезе Димитър Димитров.

Марек успя да се върне в мача във втората минута на добавеното време в първата част. След статично положение настъпи разбъркване пред вратата на Левски, Лахчев спокойно чукна топката към влезлия преди минути в игра Димитър Димитров, който със силен удар с десния крак опъна мрежата на Пламен Илиев. Самият вратар не успя да реагира. Голът бе едва десети за дупничани от началото на сезона.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След динамично начало на второто полувреме Левски успя първи да стигне до опасно положение и бе на косъм от това да поведе отново. В 53-ата минута Орачев проби отляво и центрира за Гикиевич, който надскочи двама защитници на Марек и стреля с глава, но нацели гредата.

Няколко минути по-късно гостите можеха да стигнат до втори гол, но бяха ощетени от рефера на двубоя. Радослав Цонев центрира, Белаид опита да посрещне, но бе задържан, а съдията на свири дузпа. Малко след това Луис Педро падна в наказателното поле и поиска дузпа, но съдията го подкани да се изправи.

Именно холандецът бе в основата на последвалото повеждане на Левски в резултата малко по-късно. В 63-ата минута Борислав Цонев проби до границата на наказателното поле на Марек, Лахчев му отне топката, но не успя да изчисти и тя стигна до Луис Педро. Крилото с хубав фалцов удар разстреля Михайлов, разписвайки се за първи път от декември 2014-а насам. Четири минути по-късно Димитър Димитров можеше да се превърне в героя на мача, разписвайки се за втори път във вратата на Левски, но стреля над вратата.

Марек опита на два пъти в рамките на една минута да се върне в мача, като в 72-ата минута Пламен Илиев спаси шут на Златко Бонев, а Димитров стреля неточно от дистанция малко след това. В 73-ата минута Роман Прохазка бе сменен от Борислав Стойчев, с цел да сухрани сили за Лудогорец. Девет минути преди края на редовното време Луис Педро отстъпи място си на младока Илия Димитров.

В 82-ата минута на мача мотивацията на "сините" не бе спаднала и те получиха право да изпълнят дузпа, след като Гикиевич бе спънат в наказателното поле. Полякът искаше да изпълни 11-метровия удар, но треньорът нареди с това да се заеме Борислав Цонев. Младокът не сгреши от бялата точка - 3:1. В 88-ата минута пък Пламен Илиев се намеси решително при опит на Димитър Димитров да намали резултата.

СЪСТАВИТЕ:

Очаквано, треньорът на Левски Стойчо Стоев е заложил предимно на резервните си футболисти в избора на титулярен състав. С изключение на Аймен Белаид и Роман Прохазка, "сините" излизат с напълно ново лице. Стоев доста е подмладил състава си, пускайки и двамата братя Цоневи, Мисяк и Орачев титуляри. Атаката води Лукаш Гикиевич, а на вратата се завърна Пламен Илиев.

Тенчо Тенев пък е заложил на по-атакуващ състав, в сравнение с последните мачове на тима.

МАРЕК: 1. Емил Михайлов, 14. Милен Лахчев, 4. Илиян Гаров, 5. Мартин Кавдански, 10. Димитър Петков, 13. Борислав Николов, 20. Димо Атанасов, 14. Александър Манолов, 18. Златко Бонев, 19. Рангел Абушев, 10. Еньо Кръстовчев

ЛЕВСКИ: 23. Пламен Илиев, 4. Мики Оарчев, 31. Емил Нину, 3. Аймен Белаид, 18. Борислав Цонев, 77. Стефан Велев, 15. Роман Прохазка, 22. Владислав Мисяк, 21. Радослав Цонев, 11. Луис Педро, 9. Лукаш Гикиевич

Жълти картони: Б. Николов 13', Лукаш Гикиевич 41', Луис Педро 68'; В. Мисяк 90+2.

Червени картони: Няма

Съдия:Мартин Александров

Стадион "Бончук", Дупница

ПРЕДИ МАЧА

През есента "Левски" се спъваше често срещу тимове, които в крайна сметка, като самите тях, останаха във втората шестица. Това "изяде главата" на тима и го принуди да играе безсмислени мачове цяла пролет. "Сините" се провалиха в 4 от 5-те си гостувания на отбори извън Топ 6 през есента. Направиха 1:1 с Марек и Локо (Пд), а паднаха от Черно море и Славия. Те биха само хасково с 4:1. След разделянето на първенството отново загубиха от Славия.

Последният път, когато столичани прибегнаха до такава драстична смяна на титулярите, каквато се очаква днес, бе в гостуването на Монтана за купата. Тогава те загубиха с 0:2.

"Сините" са в серия от 4 поредни загуби при гостуванията си в първенството, в които вкараха само един гол, за последно биха "Ботев" (Пловдив) с 3:0 на 23 ноември м.г.

Иначе балансът на двата тима в 58 изиграни мача е 7 победи за Марек, 40 за "Левски" и 11 равенства. Головата разлика е 114:45 в полза на гостите от София.

ПРОБЛЕМИ

Дупничани ще излязат без централния си бранител Емил Виячки, който тренира на облекчен режим и отпадна от групата. Крилото Тодор Колев също не бе възстановен от травма и пропуска мача. Марек има проблеми и с нападателя Крум Бибишков, който отказва да играе за тима.

Единственият контузен в състава на "сините" е младокът Божидар Краев, който отпадна от групата. Бранителят Александър Александров пък е наказан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички