Локо (Сф) удължи лоша серия на Ботев и притесни Лудогорец


Локо (Сф) удължи лоша серия на Ботев и притесни Лудогорец
Снимка: Иван Йочев

4400 0

Хитът в "А" група през този сезон Локомотив (София) продължи доброто си представяне, след като победи и Ботев (Пловдив) в 5-ия кръг на първенството. Успехът с 1:0 приближи "железничарите" на 5 точки от лидера Лудогорец.

Победният гол падна в 60-ата минута и бе дело на звездата на тима Емил Гъргоров, асистира му Йордан Тодоров. Стражът на "червено-черните" Божидар Митрев пък записа 14-и мач в шампионата без допуснат гол.

Ботев пък удължи лошата серия от 4 мача без победа в "А" група на 5 и остава последен в първата шестица с 39 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна динамично, като първият удар към противниковата врата отправи Ботев. В 6-ата минута Божидар Васев стреля, но право в ръцете на Митрев. В 9-ата минута Ливраменто осъществи пробив, но бе фаулиран на границата на наказателното поле от Пламен Николов. След това играчът на Ботев прати топката в собствената си врата, но реферът Никола Попов вече бе свирил нарушение и не призна гола, а отсъди пряк свободен за Локомотив.

Гъргоров изпълни фаула, но стреля в стената, а след последвалия корнер "железничарите" не успяха от добра позиция да открият резултата. В последвалите минути с неточни изстрели се отчетоха Ливраменто за Локо и Васев за Ботев.

През първите 20 минути двата отбора стояха равностойно на терена, като никой от тях не се пестеше. В последвалите няколко минути обаче Локомотив прие играта в собствената си половина, като опасни ситуации липсваха. До 43-ата минута двата отбора не успяха да стигнат до голово положение, показвайки и доста брак в средата на терена.

Най-добрата ситуация в мача дотук бе създадена в 44-ата минута от домакините. Тогава след центриране от фаул играч на Ботев отклони с глава, но прати топката на главата на Камен Хаджиев.Той обаче не успя да уцели вратата на Стаховяк.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна на скорост, след като на Митрев му се наложи да боксира след изстрел на Йордан Христов още в 16-ата секунда. В 60-ата минута двубоят стана по-интересен, след като едната от двете защити бе пробита. След бърза контраатака на Локо (Сф) Йордан Тодоров центрира като по конец към Емил Гъргоров, който с глава направи безпомощен Адам Стаховяк - 1:0. Малко след това Тодоров бе сменен от Димитър Васев, при явното му недоволство, а мястото му на терена зае Ламжед Шехуди.

Пет минути по-късно "жълто-черните" отговориха с удар на Мариян Огнянов, който обаче бе неточен. При оставащи по-малко от 15 минути до края Пенчев предприе първата си смяна, изваждайки Васев и пускайки Гамаков в игра. В Локомотив пък Том отстъпи мястото си на Иво Иванов.

В 81-ата минута при нова контраатака "железничарите' можеха да удвоят преднината си, след като Романов излезе на чиста позиция, но реши да подаде, а "жълто-черната" отбрана неутрализира опасността.

СЪСТАВИТЕ

"Железничарите" са без капитана си Александър Бранеков, който е наказан заради натрупани картони. Ламжед Шехуди пък е възстановен и е резерва в днешния мач. Единствената промяна в състава на Димитър Васев е пускането като титуляр на Марко Ранджелович, който бе контузен. Той заема мястото на Бранеков в центъра на отбраната.

В състава на Ботев има три промени в сравнение с предишния мач. Филип Филипов е заменил Лазар Марин, а Цветелин Чунчуков води атаката на "жълто-черните".

Локомотив София: 1. Божидар Митрев, 66. Орлин Старокин, 16. Kамен Хаджиев, 5. Марко Ранджелович, 15. Траян Траянов, 69. Елтон Дош Рейш, 77. Йордан Тодоров, 23. Емил Гъргоров, 47. Антонио Ливраменто, 33. Евертон Джилио-Том, 11. Владислав Романов

Треньор: Димитър Васев

Ботев Пловдив: 1. Адам Стаховяк, 6. Даниел Златков, 28. Филип Филипов, 22. Пламен Николов, 11. Йордан Христов, 30. Божидар Васев, 7. Мариян Огнянов, 17. Лъчезар Балтанов, 16. Томаш Иршак, 19. Иван Цветков, 23. Цветелин Чунчуков

Треньор: Петър Пенчев

Съдия: Никола Попов

ПРЕДИ МАЧА

Неочаквано и за самия себе си в началото на сезона, Локомотив (София) може да притесни уверения в поредната си титла Лудогорец. Това ще се случи, ако "железничарите" успеят да победят "Ботев" Пловдив в двубоя от 5-ия кръг на "А" група днес.

Локомотив е с 47 точки в актива си, а ако победи "канарчетата", ще се приближи на 5 точки от шампиона, който вчера загуби от Берое.

Евентуален успех на втория в класирането няма да е кой знае каква изненада, след като "червено-черните" са в серия от 9 мача без загуба, а съперникът не е печелил мач откакто стана разделянето на две шестици.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички