Инджов пред Sportline: Томов да не се крие зад офшорки, а да си понесе отговорносттa


Инджов пред Sportline: Томов да не се крие зад офшорки, а да си понесе отговорносттa
Снимка: БГНЕС

3120 2

ЦСКА е далеч от взимането на лиценз, като голяма част от вината е на сегашното ръководство и то трябва да понесе отговорност.

Това накратко е категоричното мнение на бизнесмена Юлиян Инджов, който само до преди няколко дни беше смятан за сигурния нов главен акционер на клуба.

„Предполагам че Александър Томов пак ще се измъкне. Мажоритарният собственик на акциите е „Лира инвестмънт”. Кой стои зад Лира инвестмънт? Ако нещо се случи с клуба утре Томов ще каже: ами аз съм един спомоществовател на клуба който, само помага. И в крайна сметка виновник няма. Зад носителя на мажоритарния пакет от акции вероятно ще се окаже някой неизвестен по офшорните зони.”, алармира Инджов.

„За да продължи напред ЦСКА трябва да се извади всичко, което стои под маси, над масти, по чекмеджета, рафтове. Да се определи най-напред какви са задълженията на клуба. Защото никой не ги знае и чак след това да се прецени какво да се прави”, смята строителният предприемач.

„Ако са много големи задълженията най-вероятно клубът ще мине през несъстоятелност. Ако са поносими може би ще се намерят желаещи да влязат в управлението. Като казвам в управлението, разбирайте в плащането. Защото на практика управлението на такъв клуб основно се състои да се намират пари за заплати, за командировки, за издръжката”, продължи той.

„Искат се чисто икономически мерки за оздравяването на този клуб. Независимо дали Томов ще е мажоритарен собственик, дали ще са феновете, дали държавата или който и да е. Не считам обаче че държавата трябва да се намесва в решаването на този случай. За мен това си е търговско дружество, което трябва да си върви съгласно търговския закон, ако успее да оцелее успее, ако не - ...”, каза още Инджов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички