Играч на Рома трябва да се доказва и да оправдае цената си в мачовете от Лига Европа


Играч на Рома трябва да се доказва и да оправдае цената си в мачовете от Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

1241 0

Престижното италианско издание gazzetta dello sport обърна внимание на един определен футболист от Рома преди домакинството на тима срещу българския ЦСКА от Лига Европа (29 октомври от 22:00 часа българско време). Става въпрос за вратаря Пау Лопес.

Той е втори избор на старши треньора Пауло Фонсека. Антонио Миранте е титулярният страж на отбора, който пази в италианската Серия А. Въпреки това, изглежда Пау Лопес ще получава възможността да е на вратата в мачовете от Лига Европа, като дебютира през този сезон именно преди седмица срещу швейцарския Йънг Бойс.

Изданието пише, че в Рома не искат да се разделят с него, още повече, че е дадена немалка сума, за да бъде привлечен - 23,5 милиона евро + 50% от сумата при бъдеща продажба. В момента неговата стойност е паднала и "вълците" не могат да си позволят да го пренебрегват напълно, ако искат да има някаква възвръщаемост или да бъде полезен на отбора.

Същевременно самият Лопес също има огромно желание да се докаже в новия си отбор и ще разчита на малкото шансове, които ще получава. Не е невъзможно и да се стигне до раздяла между двете страни през зимния трансферен прозорец, като агентът му споделя, че има запитвания от Испания, Германия и Англия.

Така едно добро представяне на Пау Лопес в Лига Европа, където ще получава шансове, със сигурност ще му е от голяма полза - или ще се опита да се бори за титулярно място, или ще бъде забелязан на европейската сцена и кандидатите за него ще се удвоят, като може да си уреди и трансфер в сериозен тим, където да е титуляр.

Лопес признава, че основната му цел все пак остава да се пребори за мястото си в Рома. Двубоят с ЦСКА (както и с останалите тимове, които се изправят срещу "вълците") ще се окаже най-важен за него в сравнение с всички останали играчи на тима, допълва изданието.

А от ЦСКА излязоха с надъхващо ВИДЕО преди важния двубой срещу Рома.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички