И ЦСКА взима румънски нападател? Кандидатът е разплаквал Челси


И ЦСКА взима румънски нападател? Кандидатът е разплаквал Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

3374 0

Нападателят на Османлъспор Раул Русеску(29 г.) е бил предложен на ЦСКА, твърди "Спортал". Според медията ръководството на клуба в момента обмисля възможността за привличането му.

"Червените" търсят надеждна алтернатива на Фернандо Каранга. Русеску има действащ контракт с турския клуб, като се опитва да го разтрогне. Ако това се случи в следващите дни, не е изключено да се стигне до негов трансфер в ЦСКА.

Пред "червените" има и други опции за поста, пише "Тема Спорт".

Русеску има повече от солидна визитка. От 2005 г. играе за Унирея Урзичени, с който става шампион на Румъния през 2009 г. В тима е до 2011 г., записва 87 мача и 18 гола. След това преминава в Стяуа, където за 2 сезона има 65 мача и 34 гола в елита, а в евротурнирите - 21 участия и 7 попадения, като носи успеха над Челси в Букурещ с 1:0 на 7 март 2013 г. в мач от Лига Европа.

Вкарвал е също на Шалке, Щутгарт и Динамо (Киев) със Стяуа, а с екипа на Османлъспор пронизва Виляреал на 3 пъти в 2 мача.

През 2013 г. е продаден на Севиля, който му поставя освобождаваща клауза в размер на 40 милиона евро. За тима играе само веднъж в Примера и разтрогва през август 2015 г. Оттогава Русеску е час от Османлъ, за който има 36 мача и 10 гола в елита. През изминалия сезон е резерва и записва само 22 мача, 680 минути и един гол.

Припомняме, че в основните конкуренти на ЦСКА за титлата този сезон - Левски и Лудогорец, имат румънски нападатели. Става дума за Серджиу Буш и Клаудиу Кешеру. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички