"Хич не се интересува, влезе в ЦСКА, за да е държавата по-благосклонна към бизнеса му"


"Хич не се интересува, влезе в ЦСКА, за да е държавата по-благосклонна към бизнеса му"
Снимка: Lap.bg

18754 0

Малко преди да напусне ЦСКА Гриша Ганчев бе признал, че през последните години един от хората, които са помогнали най-много на "армейците" финансово, е бил Юлиан Инджов. Той бе и сре акционерите в клуба, но през февруари 2023-та бе обявено, че вече не е такъв, както и че не е член на Съвета на директорите.

Именно за Инджов направи любопитно разкритие бившият изпълнителен директор на ЦСКА в два периода (2008-2009 и 2013-2015) - Александър Тодоров. На въпрос дали "Титан" са били изпратени при "червените" по политическа линия, той отговори така:

"Най-вероятно. Те постъпват чисто прагматично, защото явно някой им е обещал, че ако се насочат към ЦСКА, ще получат повече обекти. Впоследствие с тази идея и Инджов влезе в ЦСКА" - призна пред "Тема спорт".

Още: ЦСКА с огромен гаф: "Замаза" го, но феновете веднага побесняха (СНИМКА)

След това отговори и на въпрос как се е стигнало до идването на Петър Манджуков и на Юлиян Инджов в клуба. Тодоров заяви, че вторият изобщо не се интересува от футбол и че е помагал с друга идея, но и че "сметките му не са излезли".

Защо Илиян Инджов е влязъл в ЦСКА?

Юлиян Инджов в ЦСКА

"Петър Манджуков влезе по простата причина, че имаше дялове в Равно поле и получи една сериозна сума от Стивън Ло, мисля че около 5 милиона евро. Въпреки че още преди това неговият син Ивайло беше идвал при мен с желание да помогнат. Аз още тогава се учудих, защото това не са такъв тип хора, които си дават парите безкористно. Петър Манджуков не е такъв бизнесмен. Те дадоха средства, но срещу собственост, срещу част от акциите. Впоследствие се присъедини и Инджов.

Още: Изненада: Билети за Левски с 33% по-скъпи, отколкото тези за ЦСКА

Но двамата бяха по различни причини в ЦСКА. Инджов въобще не се интересува от футбол и спорт, но помагаше с идеята, че държавата ще е по-благосклонна към бизнеса му. Явно обаче на държавата ЦСКА въобще не ѝ е приоритет. И мисля, че сметките не му излязоха. А Манджуков изигра ролята, че влезе в клуба, поиска впоследствие цялата собственост и веднага след това каза: „Благодаря, че ми прехвърлихте всичко, но аз ще го залича този клуб“.

После прехвърли акциите на сина си и Милко, но те нито имаха ресурс, нито нищо. Да речем, че така се изпълни една цел на властимащите. Защото аз и Томов не сме системни играчи" - разказа още той. Оказа се и че Валтер Папазки е търсил Александър Тодоров за завръщане в ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички