Гъргоров отряза ЦСКА за разсрочване, санкция грози клуба


Гъргоров отряза ЦСКА за разсрочване, санкция грози клуба

2011 0

Черни облаци са надвиснали над ЦСКА само ден преди да изтече срокът за отчитане пред УЕФА. Бившият футболист на "армейците" Емил Гъргоров е отказал да разсрочи плащанията на клуба към него, пише вестник "Тема спорт". "Червените” са се свързали с офанзивния халф преди броени дни, като са предложили да му платят малка част от цялата сума. Бадема обаче категорично е отрязал ЦСКА, обиден от цялостното отношение на ръководството към него. Така от Борисовата градина сега трябва да му платят накуп цялата дължима сума. Срокът за това бе до края на септември, но играчът на китайския Шъдзяджуан не получи нито стотинка тогава. Ситуацията изобщо не се е променила 15 дни по-късно. Най-вероятно ЦСКА ще се разплати с Бадема днес или най-късно утре.

Заради просрочието клубът е под угрозата от сериозни санкции от страна на УЕФА. Те варират от парична глоба до изваждане от евротурнирите за 3 сезона. ЦСКА ще се отчете на 15 октомври - утре, по случаите, които е трябвало да бъдат разрешени до 30 септември. Така "армейците" имат един ден, за да платят на Гъргоров. Ако това се случи, санкцията от УЕФА няма да бъде сурова, но е почти сигурно, че такава все пак ще бъде наложена. А случаят с Бадема не е единственият, който може да създаде проблеми на ЦСКА.

С това обаче главоболията на ръководството не се изчерпват. От гардероба "изскочи" един позабравен дълг - този към мениджъра Мариано Бидзари. В края на миналата година "червените" трябваше да му платят малко над 100 000 евро, в противен случай на клуба щяха да бъдат отнети 6 точки. От тази сума дължима е останала малка част. Тя е трябвало да бъде изчистена до 3 октомври, но това не се е случило, въпреки поредицата от отсрочки, които е направил италианският агент. По този повод Бидзари заяви пред "Тема Спорт":

"Чаках достатъчно време. От клуба проявиха неуважение към мен и дойде моментът, в който трябва да взема мерки. Моят адвокат ще пише утре (б.а. - днес) до дисциплинарната комисия на ФИФА и клуба за нарушената уговорка. Така наказанието с изваждане на 6 точки от актива пак ще излезе на дневен ред, но случаят първо трябва да бъде разгледан от ФИФА. Комисионите ми за Буш и Кукоч също не са платени. Аз покрих и разноските им по пътуването до София, за да подпишат с клуба, така че на практика съм на минус от техните трансфери в ЦСКА", заяви Бидзари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички