Националите бесни заради спекулации около Гъргоров


Националите бесни заради спекулации около Гъргоров

3033 0

Лекарският и треньорският щаб на националния отбор на България останал изумен и разочарован от появилата се днес информация в пресата, че Емил Гъргоров е симулирал контузия, за да не играе в квалификациите с Хърватия (0:1) и Норвегия, научи sportline.bg.

Според тях Бадема, който дори се очакваше да попадне сред титулярите срещу хърватите, наистина е с травма и всички останали и различни коментари по темата не отговарят на истината.

Въпреки това броени часове преди важния двубой в Осло за момент спокойствието и концентрацията в лагера на "лъвовете" се нарушило, а футболистите си шушукали, че следващия път някой от тях може да бъде нарочен за симулант. Силата на представителния ни тим е именно в колектива, както и в доверието между играчи и треньори.

През миналата седмица Гъргоров заяви в интервю през sportline.bg, че не е възстановен и готов за срещите на националния отбор, тъй като тренира на облекчен режим и набляга единствено на бегови упражнения без топка. Тогава той дори призна, че се надява да запише няколко минути за Шъдзяджуан Йончен в следващия мач от китайската втора дивизия, както се случи.

В световния футбол е практика играч, който дълго време е лекувал травма, по преценка на треньора да бъде пуснат за определени минути на терена, за да натрупа постепенно игрови опит.

Това обаче е изключено да стане в национален отбор, където играят напълно здравите и най-добре подготвени състезатели. Отделно форматът на квалификациите е доста по-различен от испанското, английското и дори китайското първенство и всяка загубена точка може да се окаже фатална. Така че в националните гарнитури няма място за експерименти или за футболисти, които са повикани единствено да трупат игрови опит.

По-късно днес очаквайте какво ще каже Емил Гъргоров по темата пред sportline.bg.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички