Емил Гъргоров пред SL: Любослав Пенев прецени да не рискува с контузията ми


Емил Гъргоров пред SL: Любослав Пенев прецени да не рискува с контузията ми

4610 0

Треньорският щаб на България е взел решението да не повика контузения Емил Гъргоров за европейските квалификации с Хърватия (0:1) и Норвегия. Това съобщи футболистът на Шъдзяджуан Йончен специално пред sportline.bg.

Така той опроверга появилата се информация в пресата, че е симулирал контузия, за да не играе в тези двубои.

"Винаги имам желание и съм готов да играя за родината си. Постоянно поддържам връзка със селекционера Любослав Пенев и помощника му Радослав Здравков. Решението да не бъда повикан за мачовете с Хърватия и Норвегия бе взето от треньорския щаб. През цялото време те знаеха за моята контузия и взеха правилното решение да не взимат играч с травма, а да заложат на напълно здравите състезатели. Няма нищо лошо в това, че съм записал няколко минути с Шъдзяджуан Йончен. Просто това е трупане на игрова практика, тъй като отдавна не бях дори тренирал с топка, а да не говорим, че мина доста време от последния ми мач," заяви Емил Гъргоров пред sportline.bg.

Той говори и за предстоящия двубой с Норвегия.

"Много съм развълнуван. Въпреки голямата часова разлика, намерих начин как да гледам мача в Китай и чакам с нетърпение да започне. Пожелавам успех на момчетата, сигурен съм, че ще постигнем победата в Осло," каза още Гъргоров.

Според информация на sportline.bg още утре треньорският щаб на България ще прати официално съобщение до медиите, в което ще защити Емил Гъргоров и ще помоли повече да не се правят спекулации с играчите на националния отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички