Грубо нарушение на ЦСКА: УЕФА наложи огромна глоба и заплаши с изваждане от евротурнирите


Грубо нарушение на ЦСКА: УЕФА наложи огромна глоба и заплаши с изваждане от евротурнирите
Снимка: Getty Images

2698 0

Носителят на Купата на България и участник в груповите фази на европейски клубни турнири вече втора поредна година - ЦСКА, е извършил грубо нарушение, заради което е получил огромна финансова глоба от Европейската футболна централа.

Това става ясно от специално съобщение на УЕФА. "Червените" са попаднали в "черния" списък на новосъздадената Първа камара на Комитета по финансов контрол на клубовете към централата, а причината е нарушаване на финансовия феърплей - неизпълнение на просрочени задължения в срок.

ЦСКА е един от 9-те санкционирани клуба, като глобата за родния тим е внушителна, но все пак не толкова голяма, колкото за останалите - 75 хиляди евро. Далеч по-голямо наказание може да последва, ако "армейците" не представят доказателство, че са платили дължимото.

Те трябва да го сторят до 31 януари 2022 година, а ако не го сторят, ще получат нова санкция и изваждане от евротурнирите, които са под егидата на УЕФА. Сред засегнатите клубове са и АЕК Атина (глоба от 1,5 милиона евро), Спортинг Лисабон (глоба от 250 хиляди евро), Бетис (глоба от 250 хиляди евро), Порто (глоба от 300 хиляди евро), Астана (глоба от 150 хиляди евро), ЧФР Клуж (глоба от 200 хиляди евро), Санта Клара (глоба от 75 хиляди евро), Монс Калпе (глоба от 15 хиляди евро).

Финансово спасение за ЦСКА може да дойде от Жорди Кайседо, за когото има две сериозни оферти.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Национален отбор


ВИДЕО: Какво каза френският коментатор, докато Мичмана раждаше "Господ е българин"?

Емил Костадинов е едно от най-важните имена в историята на българския национален отбор по футбол. Той е допринесъл...

Реклама

Най-четени новини


виж всички