Гриша Ганчев оповести кое ще го откаже да финансира ЦСКА, дели го една година


Гриша Ганчев оповести кое ще го откаже да финансира ЦСКА, дели го една година
Снимка: http://lap.bg/Emona Tsoncheva

2446 0

Един от акционерите в ЦСКА - Гриша Ганчев, оповести какво е нещото, което може да го откаже да продължи да финансира столичния клуб.

Бизнесменът призна, че има огромното желание отборът да разполага с чисто нов стадион, и ако не започне това нещо да се слува в следващите 365 дни, то Ганчев ще се оттегли от спонсорирането на клуба от Борисовата градина.

„За стадиона - Министерски съвет изкара навремето едно решение, че трябва да стане публично частно партньорство. Което означава, че инвеститорите дават една част от парите, те ще си апортират стадиона и Панчарево и почва да се строи стадиона. Две години правихме оценки, дойде кризата. Министерството се мота. Първо правиха оценка беше 35 млн. после 28 млн., а реално са 17 милиона, защото за толкова пари я апортират. Приехме с Инджов, че тази оценка е 23 млн. Дойде ковид-криза, замота се работата, но ние сме готови вече. По старите сметки стадионът струваше 30 и нещо милиона евро, сега отива на 45 млн. евро. Капацитет 15 хиляди седящи места, затворен на 80%, извит дизайн”, упомена още бизнесменът.

„Три инвеститора има за стадиона – аз, Инджов плюс един друг, който не ми е позволил да му споменавам името, плюс финансиране на един фонд. Вместо да го направим за 32, сега ще го направим за повече пари в милиони. Мотахме се и затова се вдигна цената. Дано да стане по-бързо правителството да си уредим отношенията с държавата и да започнем. Това е моята последна кауза в моя нещастен живот, който имам досега. За мен е най-голямата кауза е именно този стадион”, подчерта Гриша Ганчев пред бТВ.

„Искам нормални правила и учениците от спортното да има къде да тренират в собствените си бази, а не при еднолични търговци. Защо го прави търгът в 12 без 5, при положение, че знае, че е служебен министър. Той иска да раздаде всички тези зали”.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички