Официално: Бивш адвокат на ЦСКА става спортен министър на България!


Официално: Бивш адвокат на ЦСКА става спортен министър на България!
Снимка: БГНЕС

3031 0

Юристът Радостин Василев, който беше дългогодишен адвокат на ЦСКА, е официално номиниран за спортен министър на България. Това стана ясно след огласяването на състава на Министерския съвет от кандидата за министър-председател на страната Кирил Петков.

Още след вторите парламентарни избори за годината, спечелени от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", Радостин Василев бе спряган за поста. След третите парламентарни избори от партията на Кирил Петков "Продължаваме промяната" също се доверяват на специалиста по спортно право.

КОЙ Е РАДОСТИН ВАСИЛЕВ - НОВИЯТ МИНИСТЪР НА СПОРТА (ВИЗИТКА)

Радостин Василев е оказвал юридическа помощ по договорите на редица известни футболисти като Кирил Десподов, Спас Делев, Иван Иванов и др. През 2018 г. адвокатът беше в екипа на тогавашния кандидат за президент на Българския футболен съюз Любослав Пенев.

Василев има дългогодишен опит в областта на гражданското, облигационното, търговското, трудовото право и изпълнителното производство. През последните 13 години е един от малкото специалисти в България, които се занимават с международно спортно право.

Пълният списък на министрите в кабинета на "Продължаваме промяната" вижте в този материал!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички