Гриша Ганчев налетял на футболистите на Литекс след 8:0 над ЦСКА


Гриша Ганчев налетял на футболистите на Литекс след 8:0 над ЦСКА
Снимка: Lap.bg

15535 0

Бившият футболист и директор на ЦСКА - Драголюб Симонович, разкри за изключително интересни случки покрай един от най-злополучните мачове в историята на "армейците" - загубата с 0:8 от Литекс.

Дуци коментира, че тогавашният собственик на ловчанлии и настоящ такъв на 31-кратния шампион - Гриша Ганчев, е налетял с обиди към състезателите на "оранжевите" след разгромния успех над любимия му отбор. Причина за това станали поискани двойни премии от играчите на Литекс от боса след категоричната победа.

"Ще ви разкажа за един голям фен на ЦСКА. Всички добре помнят мача в Ловеч и най-тежкото поражение на ЦСКА в историята. Много хора и до днес смятат, че мачът е бил нередовен и обвиняват Ганчев, че е "оправил" двубоя. Играх в този мач и мога да кажа, че дори един тъч не беше нередовен. ЦСКА пропусна 3-4 100%-ови положения в първите 20 минути. По време на мача дойде "нареждане" да не стреляме повече към вратата на ЦСКА. Помня и, че Ганчев си тръгна бесен преди края на срещата", написа Дуци в своя "Фейсбук" профил, след което разказа и за големия скандал.

"След мачовете обикновено сядахме в кафенето на първия етаж в стария хотел, защото Ловеч е "известен" с нощния си живот. Вечер, зимата, на улицата е по-вероятно да срещнете вълк или диво прасе, отколкото човек. След полунощ и след поредна бутилка шотландска "натурална" напитка, един от албанците, не помня кой, Буши или Хаджи, зададе риторичен въпрос - дали Ганчев ще даде двойна премия за тази победа. Без да се замисля, Тинката Кишишев вдига телефона и се обади на Ганчев. Започна да обяснява как сме се събрали и седнали малко да празнуваме... и небрежно зададе въпроса за двойна премия. В този момент от другата страна на слушалката започнаха "специални поздрави" за нашите майки, сестри, лели и всички наши близки, и далечни роднини. След 5-6 минути "специални поздрави" се чува, че нито един лев повече от 1500 лв. премия няма да видим. И последното, което разбрах, бяха думите "говеда", "същият резултат" и "15 000 долара премия", допълни още той.

Ганчев отказал двойно повече пари от Левски, за да могат негови играчи да отидат в ЦСКА

"Няколко години по-късно, в момента, в който Мурад Хидиуед и Тиаго Силва преминава в ЦСКА, Ганчев отказа двойно повече пари от Герена за двамата, лично съм свидетел на това. И миналият път писах, че той е много далеч от безгрешен човек, но едно е сигурно - той иска шампионска титла повече от всички ЦСКА-ри. Тези, които не го познават добре, буквално разбраха думите му "ще си играйкаме" и "ще се борим за второ място". Тези цинични думи не бяха адресирани към феновете на ЦСКА. Те са послание за "подпийналия и припадналия" и за "гелосания братовчед на семейство Клинтън", разкри Драголюб Симонович.

Ето как Дуци нападна Кирил Домусчиев и Борислав Михайлов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички