Греъм Кери остана в ЦСКА, за да се бори за титлата


Греъм Кери остана в ЦСКА, за да се бори за титлата
Снимка: БГНЕС

1784 0

Футболистът на ЦСКА Греъм Кери даде интервю за Дейли рекърд в родината си. Той призна, че е бил на крачка от това да напусне "армейците" през лятото, но е получил предложение за договор за още сезон и го е приел с надеждата да помогне на тима да спечели титлата.

"Когато напуснах Плимут имах няколко предложения да остана в Англия. Появи се обаче възможност да се присъединя към ЦСКА. Децата ми бяха малки и това бе последния шанс да замина в чужбина. Невероятно е да играя в Европа. Много е трудно да усетиш европейския футбол в Англия и Шотландия, защото малко футболисти от Обединеното кралство получават този шанс“, каза Кери.

Той се върна и към мача срещу Рома на Олимпико, където отбеляза гол. „Голът на Олимпико бе много, много специален за мен, тъй като майка ми и дядо ми дойдоха на този мач, а не ги бях виждал близо две години заради пандемията. Миналата година също играхме в Рим, но без фенове. Да вкарам пред нашите привърженици беше невероятно. Това бе специален момент за мен“, каза Кери.

Футболистът призна, че е опитал да научи български език, но вече се е отказал. „Опитах се да науча български, но вече се отказах. Опитвам се да слушам и да се уча от играчите по време на тренировките всеки ден, но все още не мога да се справя. За щастие тук всички говорят английски“, заяви играчът.

„Откакто пристигнах в България, беше невероятно да работя с няколко различни мениджъри, които имат различен поглед. Това ти помага да израснеш и да се развиваш. Играя 35-40 мача на сезон, а не 50-60 в Англия, така че това вероятно ми помогна да удължа кариерата си с още една година и също ще ми помогне в бъдещата ми кариера след футбола, когато се надявам да стана треньор", допълни Греъм Кери.

„Беше страхотно да помогна на клуба да спечели първия си голям трофей от пет години и това е една от основните причини, поради които дойдох тук, защото искам да спечеля първенствата и купите. Беше странен начинът, по който всичко се случи, защото бях тръгнал да се прибирам най-вече заради децата ми. Клубът ме помоли да подпиша едногодишно удължаване точно преди финала за Купата и след разговор със семейството ми, решихме, че това е най-доброто решение. Имах възможност да играя европейски футбол за още един сезон и наистина искам да продължа още този сезон и се опитайте да помогнете на отбора да спечели първенството", заяви Кери.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички