Отварят стадионите, но само за фенове със зелен сертификат


Отварят стадионите, но само за фенове със зелен сертификат
Снимка: Getty Images/Guliver

1707 0

Заметник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов заяви, че стадионите и залите ще бъдат отворени за публика, но феновете ще могат да влизат след показване на зелен сертификат.

“Говорили сме с голяма част от спортните федерации. Оттук насетне следва, че ще могат да бъдат въведен зеления сертификат за публиката на всички състезания. Ако даден човек има зелен сертификат ще може да присъства на футбол, волейбол, баскетбол и други“, каза Златанов.

Той заяви, че мерките почти сигурно ще бъдат въведени, а в 14 часа ще започне експертен съвет с водещи епидемиолози, след който ще стана официално известни мерките, които ще бъдат взети.

„Зеленият сертификат се получава при следните опции – ваксиниран човек, преболедувал или с направен отрицателен PCR и антигенен тест. Резултатът от антигенния тест се ползва в рамките на 48 часа от получаването на резултата. След 48 мача валидността му спира. PCR теста дава валидност 72 часа“, допълни още Златанов.

В момента е забранена публиката на мачовете в София, след решение на столичната РЗИ. Очаква се промяната в условията да засегне първо двубоя между ЦСКА и Зоря Луганск.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички