ЦСКА измъкна труден успех срещу Ботев Пловдив в голово зрелище на "Армията"


ЦСКА измъкна труден успех срещу Ботев Пловдив в голово зрелище на "Армията"
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

7793 0

Отборът на ЦСКА постигна трудна победа над Ботев (Пловдив) 3:2 като домакин в зрелищно дерби от кръга в Първа лига. Двата отбора се развихриха в заключителните 20 минути на срещата, когато си вкараха цели четири гола, но в крайна сметка победата отиде при "армейците".

Двубоят беше изключително равностоен, но ЦСКА взе превес в края на първата част, когато Жорди Кайседо се разписа. След това Ботев пропусна няколко много добри шанса за гол, а в средата на втората част много тънка засада им отмени попадение във вратата на "армейците".

Малко след това ЦСКА избухна с два гола за две минути, реализирани от Георги Йомов и Жорди Кайседо. "Армейците" сякаш си помислиха, че мачът е приключил, но Ботев беше на друго мнение. В 78-ата минута Тодор Неделев се разписа от дузпа, която беше дискусионно отсъдена от ВАР, а в 85-ата Димитър Тонев направи резултата 3:2.

До края обаче Ботев не намери сили да изравни резултата и се примири с втората си загуба за сезона. ЦСКА пък записа седма победа в осмия си мач от началото на сезона. "Армейците" се нареждат на второ място с актив от 22 точки. Ботев е трети с 21 пункта, но и с три мача повече. А ето и как се разви двубоят по минути:

РАЗВОЙ НА МАЧА

След десет минути игра ЦСКА застраши вратата на Ботев, след като Кайседо засече топката от близка дистанция. Стражът на пловдивчани Георги Аргилашки обаче внимаваше и изби в корнер. Няколко минути по-късно Ботев стигна до още по-чисто положение за гол, след като Маркиньос беше изведен сам срещу Густаво Бусато, но стражът на ЦСКА спря удара му.

В следващите минути не се стигна до голове. Три минути преди края на полувремето обаче ЦСКА успя да стигне до попадение. Брадли Мазику получи подаване по левия фланг, откъдето предостави великолепно центриране за Жорди Кайседо, който от непосредствена близост нямаше как да сбърка и вкара топката в мрежата с глава - 1:0!

Ботев веднага опита да отвърне на удара, като създаде много добро голово положение, при което Конате излезе очи в очи с Бусато, но не успя да го преодолее. Топката отиде в негов съотборник, който пък не намери очертанията на опразнената врата.

В 59-ата минута Жорди Кайседо получи подаване на границата на наказателното поле, откъдето нападателят опита елегантен удар към далечния ъгъл, но сантиметри го разделиха от намирането на целта.

В средата на второто полувреме Ботев вкара във вратата на ЦСКА. Маркиньос се отскубна зад гърба на отбраната на "армейците" и прати топката зад Густаво Бусато, но попадението бе отменено заради засада. След проверката на ВАР се видя, че засадата е изключително тънка - буквално сантиметри разделиха Ботев от гола.

В 73-ата минута ЦСКА стигна до втори гол. Георги Йомов пое топката и се насочи към наказателното поле. Последва мощен удар от 20-на метра разстояние, който не остави шансове на Георги Аргилашки - 2:0!

Само минута по-късно ЦСКА стигна и до трето попадение. Ботев изгуби топката, а след това беше хванат неподготвен в задни позиции от Жорди Кайседо, който надбяга противников играч, за да реализира втория си гол в мача - 3:0!

В 78-ата минута Ботев получи дискусионна дузпа след намесата на ВАР. Тодор Неделев застана зад бялата точка и намали изоставането на пловдивчани - 3:1!

Седем минути по-късно гостите намалиха изоставането си с още един гол. Па Конате се включи по левия фланг и центрира топката към границата на наказателното поле. Там Димитър Тонев успя да овладее топката и да нахлуе в пеналтерията, където се нагласи за удар и прониза Бусато - 3:2!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Един от основните претенденти за титлата ЦСКА се изправя срещу доскорошния лидер в подреждането Ботев (Пловдив), който изглежда тотално прероден през новата кампания. Към момента "канарчетата" са на 2-рата позиция с 21 точки и 2 повече от 3-ия, който е именно ЦСКА. "Армейците" обаче са изиграли цели 3 срещи по-малко, тъй като имаха отменени двубои поради ангажиментите в Европа.

Стойчо Младенов и компания получиха глътка въздух при паузата, което даде шанс и на многото контузени да напреднат с възстановяването си. Сега обаче предстои нова безпощадна серия от по два мача на седмица за дълъг период от време, така че силите трябва да бъдат правилно разпределени.

"Червените" не впечатляват с играта си във всеки двубой, но могат да се похвалят с почти безупречна успеваемост - 19 точки от възможни 21 (единственият случай, в който не взеха пълния комплект, бе когато Славия ги изравни в самия край и стигна до равенство).

Ботев, който завърши на 10-а позиция през миналата кампания, има само едно поражение през този сезон - от Черно море във втория кръг. "Канарчетата" обаче по традиция играят трудно на стадион "Българска армия", много трудно.

Отделно те са в серия от 7 поредни мача без успех срещу ЦСКА във всички турнири, като последният такъв дойде на 24 април 2019 година (с 2:0 като домакин). След него са записани цели 6 загуби и 1 равенство.

СЪСТАВИ

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Лам, Мазику, Вион, Мухар, Кери, Йомов, Вилдсхут, Кайседо

Ботев (Пд): Аргилашки, Конате, Генев, Мартенс, Мартинс, Току, Минков, Супрайен, Неделев, Рабеѝ, Янсон

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички