Грешник за ЦСКА: Никога в кариерата си не съм пропускал толкова много


Грешник за ЦСКА: Никога в кариерата си не съм пропускал толкова много
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2227 0

ЦСКА за пореден път не успя да продължи инерцията си през пролетта и до голяма степен загуби борбата за първото място с Лудогорец. Един от най-критикуваните за това футболисти е крилото на "червените" Яник-Сони Вилдсхут. Нидерландецът показва добра скорост и умения за игра 1 на 1, но нулева ефективност при асисистиране и отбелязване на голове. 

Пред "Мач Телеграф" Вилдсхут даде обширно интервю. В него той говори за ситуацията в 31-кратния шампион на България и проблемите, които среща. Крилото сподели, че очаква много труден мач срещу Локомотив Пловдив.

"Чух, че в последните две години играем много трудно там. Въпреки това ги победихме за Купата и затова излизаме уверени в себе си, а и трите точки са много важни за нас. Надявам се да ги вземем", коментира Вилдсхут и сподели очакванията си за 1/2-финала със Славия за Купата на България:

"Мачовете срещу Славия ще са коренно различни от тези за първенството. Разбирам колко близо сме до финала и знам, че всеки ще даде не 100, а 120% от себе си в тези двубои. Видяхме в предната среща колко силен опонент са, беше тежко да се спечели. Решаващо ще бъде да се борим заедно, като колектив, всеки да си изпълни задачите си. Мисля, че класата ни е малко по-висока от тяхната. Надявам се да го покажем на терена.

Щастлив съм в ЦСКА, чувствам се приет от всички в отбора, но сезонът е труден. Не съм отбелязал нито един гол в първенството, а имах доста шансове. Никога не ми се е случвало да пропускам толкова много положения. Онзи гол срещу Рома беше прекрасно нещо, защото дойде срещу голям съперник. Чувството да реализираш винаги е хубаво. Исках да го пренеса и в шампионата, но се надявам последните мачове да съм по-полезен на отбора с голове или асистенции. Дори и да не вкарвам, по-важното за мен е да побеждаваме", допълни крилото.

Нидерландецът смята, че се справя добре с трудните неща на терена, но проблемът се корени в записването на гол или асистенция. На въпрос кой би желал да срещне на финала при евентуален успех срещу Славия, националът на Суринам избра Левски. Според него атмосферата, която двете агитки ще се създадат по трибуните, ще е прекрасна. 

"Стойчо Младенов говори много и с Кайседо, и с мен. Опитва се да ни помогне, защото той също е бил нападател. Помня как след пропуска ми срещу Левски ме издърпа и започна да ми обяснява как да шутирам от различни ъгли и как да реагирам следващия път. Той е много важен за отбора и за клуба. Когато влезе просто усещаш присъствието му и колко голямо име е той. Означава много за всички нас в ЦСКА, защото знае как се става шампион. И той, и щабът работят усърдно, за да ни подготвят, а ние като отбор се чувстваме малко виновни, когато не им се отплащаме за усилията”, завърши Вилдсхут

Междувременно БФС наложи невиждана санкция на треньора на "червените' - Стойчо Младенов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички