Голям гаф с дубълите на ЦСКА и Левски: Третодивизионен клуб скочи на "червени", "сини" и БФС


Голям гаф с дубълите на ЦСКА и Левски: Третодивизионен клуб скочи на "червени", "сини" и БФС
Снимка: Lap.bg

6740 0

Предстоящата среща от Трета лига, съпоставяща дублиращия отбор на ЦСКА и ОФК Костинброд бе съпътствана от сериозен скандал. Двубоят между двата тима е бил отложен, но никой от Българския футболен съюз не счел за нужно да информира костинбродчани за това решение.

Срещата трябваше да се състои в събота (26.11) от 14:00 ч., но е била отложена, поради ангажиментите на "армейците" в турнира за Купата на България. По същата причина само седмица по-рано беше отложен друг мач, отново на Костинброд, но този път с Левски. Това предизвика и гневна реакция от ръководството на клуба.

Публикуваме позицията без редакторска намеса:

"Уважаеми фенове,

Ръководството на ОФК Костинброд счита за редно да ви информира за актуалните събития около клуба ни, поради вашата всеотдайна подкрепа във всяка една среща от началото на сезона. Миналият кръг в който трябваше тимът ни да гостува на отбора на ПФК Левски София II на стадион ,,Георги Аспарухов“, от БФС ни информираха, че срещата е отложена поради факта, че повечето състезатели на тима имат ангажименти с представителният отбор, на който му предстоеше гостуване за купата на България на отбора на Вихрен Сандански. Днес ни предстоеше двубой срещу втория отбор на другият гранд в българския футбол ПФК ЦСКА-София. От БФС счетоха, че не е необходимо през седмицата да ни уведомят, че срещата ще бъде отложена, поради причината, че представителният отбор има гостуване за купата на България. През тези две седмици нашите момчета се подготвяха за срещите, които така и не се състояха.

Ние от ОФК Костинброд смятаме, че оправдания от сорта ,,нямаме състезатели“ за срещата за несъстоятелни и нелогични. Нима родните грандове изпаднаха до положение да нямат 18 състезатели в школите си? Какво да очакваме тогава за нивото на българският ни футбол? Какви очаквания можем да имаме към националният ни отбор? Защо БФС не сметна за редно да ни информира, че днешната ни среща е отложена и е насрочена за друг ден без да ни попита имаме ли възможност тогава?

Тези действия на родните грандове и БФС ние си ги обясняваме със страх да излязат срещу нас като лидери във временното класиране. Отложените срещи ще дадат възможност на конкурентите ни да спечелят точки и да ни задминат в класирането. Тези действия са неуважителни към футболистите ни и спортно техническият ни щаб, които положиха неимоверни усилия, както през тези две седмици, така и през целия сезон до тук, за да можем да бъдем на това място.

Въпреки всички тези действия срещу нас, ние ще продължим да се борим да постигнем целите си. Ние не се страхуваме да изразим мнението си!

С уважение:

Александър Гидионов / изпълнителен директор/

Трайко Младенов / кмет на Община Костинброд/

д-р Атанас Тенев / Председател на Общински съвет Костинброд/

Димитър Георгиев / член на управителният съвет/

Теодор Атанасов / член на управителният съвет/

Иво Гълъбов / член на управителният съвет/

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички