Голаджия спаси от загуба муден ЦСКА срещу кандидат за елита


Голаджия спаси от загуба муден ЦСКА срещу кандидат за елита
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

11261 0

ЦСКА завърши 1:1 в плануваната си неделна контрола срещу кандидата за Първа лига - Спортист Своге, който прие срещата на местния градски стадион. Двете попадения в срещата паднаха през втората част и бяха дело на Павлин Чиликов и Маурисио Гарсес.

Първата част до голяма степен може да се определи като скучна, след като единственото по-интересно действие пред една от двете врати бе дело на тепърва връщащият се във форма - Дауда Бамба, който след рейд около 10-тата минута стреля и кълбото се отби от напречната греда. В оставащите повече от 30 минути ЦСКА логично бе по-активният отбор пред една от двете врати, но така и не се налагаше на един от двата вратари да се намесва.

През втората част срещата се отвори и така паднаха две попадения до последния четвърт час, а междувременно попадение бе отменено още в самото начало. Тогава Браян Морено бе изведен срещу Кунчев и го матира, но това се оказа, че се е случило от нередовна позиция и попадението бе мигновенно отменено поради засада.

Преди това Кунчев парира опит на гостите от близка дистанция, а малко по-късно Евтимов бе близо до груба грешка, след като се опита да напредна по терена. Логично той загуби топката в центъра, но за щастие на “червените” - противникът не се възползва по най-добрия начин и не последва опит срещу опразнената врата.

В 74-тата минута падна и изравнителното попадение на разполагащия с 8 гола в Първа лига от началото на сезона - Маурисио Гарсес, който се възползва от разбъркване в наказателното поле, като чужденецът първо игра с глава, но топката остана с негово владение и успя да я шутира от вратарското поле във вратата на Кунчев.

Пред лидера в Първа лига предстои домакинство на Черно море в турнира за Купата на България на 4-ти април, като срещата ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg!

Първо полувреме:

Първоначалният натиск на гостите даде резултат след 10 минути игра, след като рейд на възстановилия се от контузия Дауда Бамба завърши със стрелба, но топката се отби от напречната греда.

След изтичането на първия половин час ЦСКА видимо бе по-активният отбор между двата тима, но ефективността липсваше и на практика нямаше толкова опасни ситуации пред вратата на Кунчев.

Второ полувреме:

В рамките на първите 10 минути от втората част запалянковците на Градския стадион в Своге станаха свидетели на няколко интересни ситиуации - първо Кунчев парира опит на гостите от близка дистанция, а малко по-късно Евтимов бе близо до груба грешка, след като се опита да напредне по терена. 

Опитът му обаче приключи близо до центъра, а по чудо домакините не се възползваха от опразнената врата и по този начин да открият резултата. 

Първото попадение в крайна сметка падна около 53-тата минута, когато Браян Морено бе изведен срещу Кунчев и го матира, но това се оказа, че се е случило от нередовна позиция и попадението бе мигновенно отменено.

ГОЛ! Павлин Чиликов се оказа най-съобразителен в 62-рата минута, когато при изпълнението на статично положение се хвърли на плонж и с глава по диагонал матира Димитър Евтимов.

ГОЛ! След 12-тина минути Маурисио Гарсес успя да върне равенството след разбъркване в наказателното поле, като чужденецът първо игра с глава, но топката остана с негово владение и успя да я шутира от вратарското поле във вратата на Кунчев.

След изтичането на редовното време Чатов излезе очи в очи с Димитър Евтимов, но Гарсес го настигна и изби топката.

Стартови състави:

Спортист Своге: 12. Стефано Кунчев, 19. Богомил Богомилов, 5. Мирослав Пушкаров, 6. Дилян Георгиев, 80. Димитър Петров, 20. Виктор Стойков, 88. Владимир Сиромахов, 3. Петър Вуцов, 18. Йоан Маринов, 17. Аюб Тазути, 11. Филип Ангелов

Резерви: 1. Мартин Величков, 77. Ивайло Василев, 16. Богдан Костов 22. Павлин Чиликов, 23. Симеон Чатов, 21. Александър Бастунов, 9. Борис Димитров, 10. Илия Русинов, 14. Лукас Мартинс, 8. Владимир Семерджиев, 7. Слав Петков

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 4. Мено Кох, 13. Галин Минков, 3. Жеферсон, 17. Бисмарк Чарлс, 15. Тибо Вион, 26. Марселино, 11. Лазар Туфегджич, 14. Тобиас Хайнц, 30. Дауда Бамба, 28. Браян Морено

Резерви: 1. Густаво Бусато, 10. Маурисио Гарсес, 21. Амос Юга, 20. Радослав Живков, 24. Иван Митрев, 4. Юрген Матей, 5. Брадли Де Нойер, 7. Джонатан Линдсет, 13. Асен Дончев

Преди мача:

Гостите от София избраха да поддържат форма, докато няма официални срещи, а срещу втородивизионния тим ще излязат без част от звездите си, които са ангажирани на национално ниво.

За възпитаниците на Саша Илич предстои мач за Купата на България срещу Черно море на 4-ти април, който ще приемат на стадион "Българска армия".

"Сините" са сред фаворитите във Втора лига за класиране, след като се намират на четвърто място с равни точки от 39 пункта с третия - Крумовград.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички