Германци вилняха срещу ЦСКА в Испания


Германци вилняха срещу ЦСКА в Испания
Снимка: cska.bg

3207 0

ЦСКА допусна рядко категорично поражение, макар и в контрола. "Червените" бяха съкрушени от Нюрнберг с 0:4, като германският тим в момента се бори за оцеляването си във Втора Бундеслига. Отборът на Върджил Мисиджан вкара по две попадения в двете полувремена и разкри няколко сериозни проблеми пред Милош Крушчич, единият от които свързан с класата най-вече в дефанзивен план по дясното крило. 

В самото начало на срещата ЦСКА можеше да даде съвсем различен развой на двубоя, след като в 1' Отабор получи топката по дясното крило и намери отлично Рубен Пинто. Португалецът веднага стреля, но стражът на Нюрнберг съумя да отрази удара. Последваха няколко добри атаки и на германската селекция, но до ранен откриващ гол не се стигна. 

След равностоен близо половин час, Нюрнберг все пак успя да стигне до откриващ гол. В 29' защитата на ЦСКА действа много слабо и остави нападателите на съперника да отправят цели 3 удара. При първия Мазику изби от голлинията, при втория Зреляк не успя да стреля добре, но при третия Лехкемпер с мощен удар остави Бусато безпомощен - 0:1. 

Само 4 минути по-късно резултатът беше удвоен, като при центриране от крилото Лохкемпер с мощен удар с левия крак вкара красив гол и направи задачата на ЦСКА за обрат непосилна. До края на полувремето "червените" така и не успяха да реагират на отправеното предизвикателство. 

Почти всички титуляри на "Червените" бяха извадени на почивката, а единствен Пламен Гълъбов остана на терена (както е известно, вратарите на ЦСКА се въртят на по 30 минути по време на контролните срещи и Бусато бе заменен от Черниаускас в 30', а той от своя страна отстъпи ястото си на Шаламанов в 60'). 

В 62-ата минута Едвин Джеси поде топката през средата и финтира бранител на Нюрнберг, но той бе покрит и ударът му бе блокиран. Топката се върна към Томи Юрич, който стреля добре по земя, но стражът на Нюрнберг се намеси и спаси удара.

Само 4 минути след този епизод, "червените" се пропукаха отново в дясната зона и това доведе до 2-и гол. Топката беше центрирана остро в наказателното поле, а Греъм Кери вместо да изчисти, я заби в собствената си врата. В 70' ЦСКА можеше да върне един гол, но Ахмедов не се възползва от впечатляващия извеждащ пас на Давидов и стреля в аут.

120 секунди по-късно Нюрнберг реализира четвъртия си гол в мача. Тогава Александер Фукс елиминира Греъм Кери и Божидар Чорбаджийски и пусна за Михаел Фрай, който с мощен удар преодоля Шаламанов. Това фиксира и тежкото поражение за "червените" - 4:0 в полза на Нюрнберг. 

Проверките в Марбея за ЦСКА продължават, като на 26 януари е контролата с японския Шонан Белмаре, а три дни по-късно ще се проведе срещата с южнокорейския Джонбук Хюндай Моторс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички