Георги Йомов е със спрени права за 4 години заради скандала с допинга


Георги Йомов е със спрени права за 4 години заради скандала с допинга
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1588 0

Нападателят на ЦСКА Георги Йомов официално е наказан с лишаване от състезателни права за четири години, информира "Труд". Той беше уличен в употреба на допинг след мача срещу Македония Гьорче Петров в първия предварителен кръг в Лигата на конференциите.

Дълго време антидопинговата комисия WADA не даваше никаква информация за разследването, като случаят е от края на лятото на 2022 година. Пробата на крилото бе взета след мача с Македония ГП в Лигата на конференциите и стана ясно, че става дума за веществото дехидрохлорметилтестостерон.

Точно това вещество е в основата на най-тежкото възможно наказание за крилото. Това е препарат, който е спрян от продажба в последното десетилетие на на миналия век, а в някои страни и по-рано. Той може да бъде закупен единствено на черния пазар.

Ще прекрати ли Йомов кариерата си?

ЦСКА плати 70 000 франка за най-добрите по подобни казуси адвокати. Решението обаче е факт. Най-вероятно Йомов ще прекрати кариерата си, твърди още изданието. В момента бившият вече национал на България е на 25 години.

След като премина от Славия в ЦСКА, нападателят се превърна в един от най-важните играчи в "червено". Беше сред героите, които отстраниха Виктория (Пилзен) в плейофа в Лигата на конференциите през 2021 година.

ЦСКА не е прекратил договора на футболиста. Клубът чака подробности за използвания препарат и дали има шанс да се обжалва наказанието. В началото на пролетния дял от ЦСКА дадоха номера на Георги Йомов на Маурисио Гарсес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички