Георги Илиев – Майкъла отсече: ЦСКА ще е шампион! Гриша Ганчев не се оттегля от клуба


Георги Илиев – Майкъла отсече: ЦСКА ще е шампион! Гриша Ганчев не се оттегля от клуба
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

5477 0

Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКАГеорги Илиев-Майкъла, прогнозира изхода от предстоящите ¼-финали турнира за Купата на България. Той не подмина и актуалната информация от „Армията“ относно превръщането на Данаил Ганчев в собственик на 50% от акциите на „червения“ клуб.

ЗА БИТКАТА ЦСКА – ЧЕРНО МОРЕ ЗА КУПАТА

ЦСКА ще победи Черно море с 2:0, въпреки че Илиан Илиев е един от най-добрите треньори в България. Черно море е отбор, който може да спъне всеки – Лудогорец, ЦСКА, Левски. Момчетата на Илич обаче са във форма, побеждаваме, нямаме контузени играчи, ще продължим напред“, започна Майкъла коментара си пред колегите от „Спортал“.

ИМА ЛИ ДРАМА ОКОЛО ГРИША ГАНЧЕВ И „ЧЕРВЕНИТЕ“

Феновете да са спокойни, Гриша Ганчев ще си е там. Той е сериозен бизнесмен и не се оттегля от ЦСКА. Това се нарича преструктуриране. Фирмата, на която Дани Ганчев е собственик, ще строи стадиона заедно с фондацията. Това е. ЦСКА и Левски са на феновете, това трябва да се знае. ЦСКА не е на Ганчев, не е на Божков, не е на Томов. Както Левски не е на Сираков, на Мъри, на Боримиров или на Ивков. Тези клубове са грандове заради феновете.

Левски го спасяват феновете му вече три години. Хубаво ще е да се направи така, че управленското и спортно-техническото ръководство да дават процент от заплатата си за чистене на дълговете на клуба. Де факто никъде не е обявено какъв е бюджетът за заплати в тези звена, само слухове се чуват. Да се каже и да започнат да дават 30% от възнагражденията си и всеки месец да отиват за НАП. От футболистите 10%. Отделно 10% от билетите и клубните артикули също да отиват за НАП. Отделно феновете да продължават да даряват и до три години ще изчистят десет милиона. Пак казвам – Левски и ЦСКА са на феновете, другото няма значение“, обяви Илиев.

ОСТАНАЛИТЕ ЧЕТВЪРТФИНАЛИ

В другите четвъртфинали ще е още по-интересно. Локомотив (София) и Славия ще направят здрав мач, равностоен двубой очаквам. Равенство и дузпи. Горе-долу това предвиждам и на мача между Арда (Кърджали) и ЦСКА 1948, на гостите няма да им е никак лесно. Нищо чудно да си бият дузпи накрая. На Лудогорец също ще е трудно срещу Спартак (Варна), въпреки че на едните бюджетът е 40 милиона, а на другите – един милион. Истината е, че Лудогорец играе слабо, направиха грешки със селекцията. Не е случайно, че след раздялата с Методи Томанов клубът от Разград не е стигал до групите на Шампионската лига. Най-важното е накрая на сезона кой ще стане шампион. Вярвам, че това ще е ЦСКА. И купата е важна, разбира се, но това по принцип е някакъв утешителен трофей. Да спасиш сезона. Едно време този трофей не ни интересуваше кой знае колко, ние играехме с шампионите на Англия, Германия, Франция, Испания. Тогава участваха само шампионите“, каза по отношение на мачовете от турнира за Купата на България бившият директор на армейците.

Междувременно клуб от МЛС си заплю звезда на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички