Георги Илиев-Майкъла: ЦСКА и Левски ще продължат в Европа, но у нас нямат шанс


Георги Илиев-Майкъла: ЦСКА и Левски ще продължат в Европа, но у нас нямат шанс

1974 0

Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев - Майкъла коментира евроуспехите двата български гранда в четвъртък. Той говори и за тежката ситуация в пловдивския Ботев, както и сподели очакванията си за новия сезон в родния елит.

Майкъла: "В ЦСКА блестят двама, другите са пълнеж. Никой не е имал съмнение, че "армейците" ще продължат. Ще бием и ирландците"!

"В първенството обаче и ЦСКА, и Левски няма да имат шанс срещу фаворита Лудогорец. Прогнозирам около десет точки преднина за Лудогорец в крайното класиране. Срещу Шамрок бяха готови да катастрофират. Ако беше станало 0:2 още преди почивката, като нищо щеше да стане и 0:3. После продължения, дузпи и можеха да "лапнат вафлата". Но Лудогорец има играчи с индивидуална класа, които могат да те измъкнат точно в такъв момент. Гарантираха си поне още десетина мача в евротурнирите.

Ботев (Пловдив) единствен отпадна от българските отбори, но това не променя факта, че беше успешна вечер за нашите клубове. Единствено евротурнирите имат значение, нашето първенство е много слабо, няма защо да се лъжем. Затова и националният отбор е слаб - заради слабото вътрешно първенство и факта, че българските футболисти не играят в силни клубове в чужбина. Това е.

Има някакъв проблем в Ботев (Пловдив), който пречи на този отбор - треньор и ръководство, треньор и фенове. Ако се вдигнат обаче имат всички шансове да се наредят в топ 5 от шампионата. ЦСКА 1948 също ще е там - второ, трето, четвърто или пето място. Искам да поздравя специално Методи Томанов, който днес има рожден ден. Едно много сериозно момче и отличен футболен мениджър. Да бъде жив и здрав! Ще чакам да почерпи с шампанско", допълни още той.

Ето как Майкъла "захапа" футболистите на "армейците" пред SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички