ФК Цюрих спечели титлата в Швейцария с бивш футболист на ЦСКА в редиците си


ФК Цюрих спечели титлата в Швейцария с бивш футболист на ЦСКА в редиците си
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

1695 0

ФК Цюрих стана шампион на Швейцария за 13-ти път в своята история. Това е първа титла за тима от 2009 година насам. ФК Цюрих победи с 2:0 като домакин втория Базел и на теория си подсигури първото място в швейцарското първенство с 16 точки на върха пред „червено-сините“. По този начин прекъсна доминацията на Йънг Бойс, който беше шампион на Швейцария последните 4 сезона.

В редиците на новите шампиони е бившият централен защитник на ЦСКА Карол Метс, който премина при швейцарците през зимата. Той записа девет мача и една асистенция в първенството.

ЦСКА определено допусна грешка с продажбата на естонеца. След продажбата и на друг централен защитник – Пламен Гълъбов на израелския Макаби Нетаня, „армейците“ останаха само с холандците Юрген Матей и Мено Кох, както и Томас Лам в централната част на отбраната, което им коства много.

Матей се контузи и остана аут до края на сезона. Титулярната двойка централни защитници останаха Кох и Лам, които не винаги се представят на ниво. Вторият пропусна и някои мачове заради наказание и се наложи Амос Юга да бъде партньор на Мено Кох в отбрана. Определено Карол Метс щеше да бъде от полза на ЦСКА в дефанзивен план и това си пролича през пролетния полусезон. Въпреки че ЦСКА получи 200 000 евро от сделката с ФК Цюрих, мисията на Метс на „Армията“ не изглеждаше довършена.

 Ето за какво използва ЦСКА парите от трансфера на Карол Метс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички