Филип Филипов каза дали ръководството на ЦСКА има доверие на Нестор Ел Маестро


Филип Филипов каза дали ръководството на ЦСКА има доверие на Нестор Ел Маестро
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1691 0

По време на зимната си подготовка до момента ЦСКА записа две победи и две равенства, като в утрешния 3-ти февруари ще изиграе и последната си контрола на турска земя - срещу Бохемианс (14:00 часа).

"Според мен се проведе една качествена подготовка при добри условия. Треньорите и футболистите извършиха голям обем от работа. Радващото беше, че нямаше сериозни контузии, че всички можеха да вземат максимално участие в тренировъчния процес", обясни спортният директор на "червените" - Филип Филипов, в интервю за "Dsport", а след това допълни:

Филип Филипов

"В контролите е сложно да се показват добри резултати и добра игра, защото когато се тренира при високи натоварвания, се събира доста умора в играчите, така че мисля, че резултатите в първенството и за Купата са по-важни".

Още: ЦСКА представя отбора на 10-и февруари, но не на стадион "Васил Левски"

"Извърши се голям обем работа, футболистите работиха професионално, влагаха се на 100% в тренировките, много малък процент от тях пропуснаха тренировки заради леки травми. Мисля, че ЦСКА ще е добре подготвен и ще покаже добра игра през пролетния полусезон", каза още Филипов.

Има ли Ел Маестро доверието на ръководството?

От друга страна, той бе категоричен, че старши треньорът - Нестор Ел Маестро, разполага с доверието на ръководството:

Нестор Ел Маестро

"Абсолютно, всеки един треньор, който води отбора, трябва да има нужното доверие и моята работа е да му давам спокойствие и увереност и да му помагам с каквото мога. Нестор Ел Маестро има доверието на ръководството, така че от него си зависи представянето на отбора. В ЦСКА, а и във всеки един отбор, водещото за работата на треньора са резултатите и представянето на отбора".

Още: Християн Петров призна за интерес от други клубове: Лягаме и ставаме с тази мисъл – да станем шампиони

"Моята задача беше да бъда близо до отбора, да следя тренировъчния процес, мачовете, атмосферата в отбора, която наистина е много добра. Работи се при много добра атмосфера и да има спокойствие при тренировъчния процес. ЦСКА винаги иска да печели мачовете. Самото име ЦСКА задължава и победите винаги са водещи за ЦСКА, но когато е тренировъчен цикъл и се води подготовка, резултатите остават на заден план", изтъкна той още веднъж.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Шеф в ЦСКА обясни за Назон и обяви: Искаме по-голяма конкуренция в нападение!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички