Християн Петров призна за интерес от други клубове: Лягаме и ставаме с тази мисъл – да станем шампиони


Християн Петров призна за интерес от други клубове: Лягаме и ставаме с тази мисъл – да станем шампиони
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5191 0

Централният защитник на ЦСКА и капитан на младежкия национален отбор Християн Петров сподели впечатленията си от подготовката, която все още продължава в Турция. Освен това той бе категоричен, че всички в тима си лягат и стават с мисълта за титлата.

Петров заяви, че се доближава максимално до най-добрата си физическа форма, като и резултатите от контролите не са толкова важни. "По-голямо значение имат тактическата подготовка и кондиционното състояние на отбора. За нашия стил е много важно да имаме физическа сила. В първите два мача в Турция бяхме доста изморени и затова може би се стигна до по-негативни резултати", сподели защитникът пред "TV1".

Конкуренцията го мотивира най-много

Той допълни, че няма предпочитания и любима схема на игра и е свикнал с повечето му съотборници в защита да са чужденци. "В отлични отношения съм с абсолютно всички и нямам никакъв проблем с това. Все пак най-лесно ми е да се разбирам с Енес Махмутович, тъй като нямаме езикова бариера помежду си. Конкуренцията е доста сериозна. В състава сме 5 централни защитници. Но с времето съм се научил, че тя изгражда. И колкото по-голяма конкуренция имаш, толкова по-добър футболист ще ставаш".

Християн Петров предпочита 3 точки пред красива игра

Още: ЦСКА представя отбора на 10-и февруари, но не на стадион "Васил Левски"

Категоричен е, че ще дадат всичко от себе си, за да стане ЦСКА шампион

Според него не е толкова важно да играеш красив футбол, а да стигаш до победите. Именно те ще направят отбора шампион. "Битката за титлата ще е много тежка, в нея сериозно се намеси и Черно море. В каквото и състояние да е Левски, също никога не можеш да го отпишеш за борбата за първите места. Има още доста мачове, които ще покажат как ще се развият нещата. Мога да обещая, че ние ще дадем всичко от себе си във всеки от тях. И да играеш най-красивия футбол, ако не победиш, няма никакво значение. Най-важното е да побеждаваме. А по какъв начин – грозен или хубав, поне за мен е без значение. Шампион се става, като взимаш три точки след всеки мач"

Относно интереса към него от други клубове: "Има интерес към мен от други клубове, но в момента съм концентриран изцяло върху ЦСКА. Когато му дойде времето, ще мога да говоря по този въпрос. Гледам доста чуждестранен футбол. Най-вече испанското първенство и Висшата лига на Англия, а както съм казвал и преди, любимият ми отбор е Реал Мадрид. На първо място си пожелавам да съм здрав, което е най-важното за един спортист, а откъм резултати всеки би предположил – титла и купа за ЦСКА. Разбира се, че вярваме, че можем да го постигнем. Лягаме и ставаме с тази мисъл – да станем шампиони".

Ексклузивно в SportLive! Шампион с Левски изненада - кой е фаворитът му за титлата?

Изненада: Спряганият за напускащ ЦСКА Енес Махмутович спаси кожата, подписва нов договор?

Ахмат Грозни с официална оферта до ЦСКА за Дюкенс Назон

Пламен Гълъбов вече мисли за завръщане в България, но отборът няма да е ЦСКА

Най-поскъпналите играчи на ЦСКА: Милиони евро нагоре от дебюта до днес

Страхотни новини за ЦСКА около състоянието на Тобиас Хайнц

Играч на ключова позиция за ЦСКА, напуснал клуба през лятото, вече е свободен агент

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички