От район "Средец" не искат стадиони в "Борисовата градина"

След като стана ясен жребият за ЦСКА в квалификациите за влизане в Лига Европа, сега на дневен ред за "червената" общност отново стои казусът с техния храм "Българска армия". Клубът има желанието да построи нов стадион, но за момента осъществяването на тази идея не е законосъобразно.

Целта на "армейците" е новият стадион да бъде построен на мястото на сегашния и да отговаря напълно на изискванията от УЕФА. Това би означавало увеличаване на капацитета до 25 000 зрители (сегашният е 22 015) и добавяне на нови 1600 места за паркинг, които ще бъдат реализирани чрез изцяло подземни паркинги, до които ще се достига чрез тунели от булевардите "Драган Цанков" и "Цариградско шосе".  Евентуално реализиране на тези планове би коствало на собственика на ЦСКА - Гриша Ганчев, около 30 милиона евро.

Решено: Кирил Десподов напуска Каляри и отива в Серия Б

Футболист №1 на България за 2018 година Кирил Десподов от новия сезон ще играе в Серия Б. През зимата бившият играч на ЦСКА бе трасфериран в Каля...

"Стадионът ще бъде изграден в чашата на сега съществуващото съоръжение. Няма да падне нито едно дърво, нито при строежа, нито при завършения проект" - заяви адвокат Станислав Трендафилов пред "Тази сутрин" по bTV.

За момента обаче построяването на нов стадион е непостижимо, тъй като планът за управление на парка не го позволява. Според него не може да бъде построено ново съоръжение, а само да се направят леки подобрения по сегашното. Нещо повече - съществува вариант, при който "червените" да бъдат принудени да напуснат "Борисовата градина".

Това е Титоград - първият съперник на ЦСКА в Лига Европа

Днес бе изтеглен жребият за първия предварителен кръг в Лига Европа, в който ще участва вицешампионът на България ЦСКА. Техен съперник в тази нач...

Всеки, който иска да даде гласност на своите възражения, може да го направи в кметството на столичния район "Средец". Там феновете на ЦСКА изпращат исканията си за построяване на нов стадион на мястото на сегашния, а жителите предлагат пълно премахване на всички стадиони от парка.

"Моето виждане е като на хората, които живеят около парка. Истината е, че мачовете променят ритъма на живот, има проблеми с чистота, сигурност, шум. Има и възражения от граждани, които смятат, че тези стадиони изобщо нямат място в парка" -  сподели позицията си районният кмет Мария Чакова.

От ЦСКА обаче напълно отхвърлят такъв вариант. Според Гриша Ганчев съществува датски инвеститор, който е готов да вложи в проекта 20 милиона евро веднага щом "червените" получат разрешение за строеж.

А какво мисли министърът на младежта и спорта - Красен Кралев, вижте в тази статия на SportLive.

Още по темата

Please select answer!