Разкриха колко ще струва изграждането на нов стадион на ЦСКА


Разкриха колко ще струва изграждането на нов стадион на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

5978 0

Адвокат Станислав Трендафилов даде повече подробности във връзка с намеренията на ЦСКА относно стадион "Българска армия" и новия ПУП на Борисовата градина. Както вече е известно, от клуба настояват за построяването на нов стадион, докато изпълняващите проекта разрешават само подобрение на настоящия стадион.

"Аз лично заявих изричното искане на клуба, всички негови привърженици, държавата в лицето на ММС, и като цяло на голямата част от българската общественост за построяването на изцяло ново спортно съоръжение, отговарящо на изискванията на 21-ви век. При това отново искам да заявя, че новото съоръжение следва да бъде изградено в чашата на сега съществуващото такова, без да бъде премахнато нито едно дърво или храст. В отговор не бе дадена отрицателна позиция, а самият арх. Ковачев предложи да бъде представен вече изготвен технически и архитектурен проект за това, по който екипът му да работи.

Отново искам да подчертая - от наша страна не се търси "ново строителство" в смисъл на разширяване сегашните параметри на комплекс "Българска армия". Искаме в сегашните му граници да изградим един чисто нов спортен обект. Лично аз и всички граждани и институции, стоящи зад искането за нов стадион, не намираме с какво и по какъв начин това ново съоръжение, изцяло в границите на сегашното, за което явно се предвижда запазването му, нарушава идеята, заложена в този нов ПУП на парк Борисова градина", заяви той пред "Тема спорт".

Той разясни и колко би струвал един чисто нов стадион. "Както вече публично оповестихме, и към момента от страна на собствениците на клуба е осигурено изцяло и пълно финансирането на проекта. Не съм специалист в областта, но доколкото ми е известно, общата инвестиция е в ориентировъчен размер на сума в порядъка на 45-60 милиона евро. Отново казвам, не съм специалист, но предвижданията за цялостното изграждане са за период от около година и половина".

Преди време Красен Кралев също видя сериозни неточности в плана за новия стадион на ЦСКА, които ще попречат на строежа - ето какво сподели спортният министър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички