Факторът, който може да "наклони везните" между Базел и ЦСКА (ВИДЕО)


Факторът, който може да "наклони везните" между Базел и ЦСКА (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1576 0

ЦСКА и Базел се впускат в две непредвидими битки до края на месец август, които ще определят един от участниците в групите на тазгодишното издание в Лигата на конференциите.

Първо "армейците" ще посрещнат именития си съперник на Националния стадион "Васил Левски" в четвъртък от 20:00 часа българско време, а седмица по-късно "червените" ще върнат визитата в същия начален час в Швейцария.

Двата тима вложиха всички сили по пътя към плейофите в новия европейски клубен турнир, като ЦСКА се справи за последно с ирландския Сейнт Патрикс Атлетик, който изненадващо победи българския гранд с 1:0 в София, но възпитаниците на Саша Илич поправиха грешката в Дъблин с достатъчното 2:0.

Базел имаше още по-трудна задача, тъй като срещна коравия тим на датския Брьондби. "Момчетата от Западните покрайнини" спечелиха като домакини с 1:0, но домакинска победа с 2:1 на "Сейнт Якоб Парк" вкара срещата в продължения и дузпи. При наказателните удари домакините наложиха волята си и вкараха 3, докато гостите от Дания го направиха само веднъж.

Едно от най-големите предимства за "червено-сините" и в двете срещи бе безрезервната подкрепа на верните им привърженици, които особено в реванша създадоха чудесна атмосфера, която мотивира до краен предел любимците им. Домакинските привърженици на Базел бяха приготвили двойна хореография на тема "12-тият играч", а в последствие бе използвана и пиротехника.

При гостуването солидна швейцарска група бе пропътувала 1160 километра и отново бе зад отбора си, като отново се наблюдаваше използването на факли и други забранени предмети.

Швейцарският гранд се превърна в "любимец" за привържениците на ЦСКА, след като през 2020-а бе елиминиран в плейофите за Лига Европа. Тогава възпитаниците на Стамен Белчев спечелиха с 3:1 насред Базел, но тогава всичко се реши в една среща, а привърженици по трибуните нямаше поради пандемията от коронавирус.

В подобни наглед равностойни срещи и най-малката доза подкрепа може да реши срещата, а организираните привърженици на ЦСКА продължават да бойкотират ръководството на клуба и не посещават срещите. По този начин "ядрото" на сектора отсъства и феновете на швейцарците могат да изиграят сериозна роля при реванша в швейцарския град.

Вижте какво смята Филип Филипов за предстоящите сблъсъци!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички