Емблемата на ЦСКА падна под 3 млн. лева


Емблемата на ЦСКА падна под 3 млн. лева

2373 0

Hикой не е пожелал да купи правата върху емблемата на ЦСКА, пише "24 часа". Срокът за подаване на оферти за купуване беше до 15 юли, като тайният търг трябваше да се състои два дена по-късно. Липсата на кадидати обаче означава, че сега от Националната агенция за приходите ще организират нов търг, а началната цена ще бъде намалена с 20%. Първоначално логото на “червените” бе оценено на 3 680 360 лева, но сега пада на 2 944 288 лв.

По първоначалните планове марката бе запорирана до септември, но след интересът от страна на Васил Божков търгът бе изместен по-рано. Ако се стигне до втори провал, може да се направи директно договаряне с евентуален купувач.

Емблемата на ЦСКА беше обявена на публичен търг от НАП, след като бе заложена като част от дълга на “червените”. С продажбата агенцията може да си върне част от задължението в размер на 11 милиона лева.

Реално обаче НАП продава две емблеми на ЦСКА. Първата, регистрирана на 22 ноември 2004 г., е без трите звезди и не включва услугите от клас 41 на Международната класификация на стоките и услугите, свързани със спортната дейност. Втората емблема е тази с трите звезди върху неq и тя включва услугите от клас 41. Нейната регистрация изтече на 20 юни, но пет дни по-рано изпълнителният директор Александър Тодоров е внесъл искане за подновяването.

НАП държи и марката на друг отбор - Ботев (Пловдив). Причината е неплатените данъци на Димитър Христолов. "Канарчетата" обаче вече си направиха нова емблема, като се сляха с Металик (Сопот) и в момента нямат проблеми.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички