Ел Маестро е единственият треньор на ЦСКА, губещ от Славия в Първа лига за 12 години


Ел Маестро е единственият треньор на ЦСКА, губещ от Славия в Първа лига за 12 години
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

4280 0

За ЦСКА предстои домакинство срещу Славия, като "армейците" ще опитат да се върнат на победния път след двете поражения от Сепси с общ резултат 0:6 и отпадането от Лигата на конференциите. Статистиката показва, че "белите" са удобен опонент за тази цел.

ЦСКА е успешен срещу Славия, но Ел Маестро се мъчи срещу "белите"

Това ще е и повторен дебют за Нестор Ел Маестро в българската Първа лига след завръщането му у нас. Самият той обаче не играе никак лесно срещу столичния опонент Славия. "Червените" са в серия от 8 поредни мача без загуба от "белите".

В тях ЦСКА е записал 6 победи и 2 равенства. Именно последният случай обаче, в който Славия побеждава в това съперничество, е от първия престой на Ел Маестро. Това се случва на 2 декември 2018 година.

Тогава "белите" надделяват у дома с минималното 1:0 след попадение на Янис Карабельов през второто полувреме (51-вата минута). Сашо Александров пък получава втори жълт картон и е изгонен в 67-ата минута, но до края ЦСКА така и не намира път дори до равенството, въпреки че има голямо предимство по всеки показател след последния съдийски сигнал.

Любопитното е, че този мач прекратява друга дълга серия без поражение за ЦСКА срещу Славия. Преди него "белите" не съумяват да надделеят над "червените" в 12 поредни официални мача в първенството (нямаха победа от 15.10.2011 г.). В тях ЦСКА стига до успеха 9 пъти и завършва наравно в 3 случая.

Трябва да се отбележи, че Ел Маестро има още един мач начело на "армейците" срещу този опонент. Той е на 12 август 2018 година, като тогава постига победа, но по много трудно и драматичен начин.

В онази среща Мауридес вкарва на два пъти в добавеното време - първо в края на първото полувреме, а след това в последните секунди от мача. Любопитното е, че и в този мач Янис Карабельов се разписва във вратата на "червените", за да изравни временно резултата (66').

Срещата между двата отбора ще се състои на стадион "Българска армия" от 20:00 часа. Ще можете да следите столичното дерби от Първа лига ЦСКА - Славия НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички