ЦСКА отново разочарова: "Червените" се провалиха и срещу Славия в Първа лига (ВИДЕО)


ЦСКА отново разочарова: "Червените" се провалиха и срещу Славия в Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

9406 0

ЦСКА записа трети пореден мач без победа във всички турнири. "Армейците" завършиха при разочароващо за отбора и феновете равенство 1:1 срещу Славия в българската Първа лига. По този начин Нестор Ел Маестро продължава да изчаква първата си победа след завръщането на "Българска армия".

И в този двубой, както във всеки от началото на кампанията, ЦСКА далеч не убеди с представянето си. Отборът дори можеше да допусне поражение, след като губеше до 82-рата минута. Чак след изравнителния гол домакинските фенове видяха това, което очакват от любимците си.

Преди това, в 76-ата минута, Галин Иванов откри, разписвайки се на празна врата след отлично центриране на Соарес от фланга. Туфегджич пък изравни след асистенция на Хайнц и хубав плонж с глава.

По този начин "белите" бяха лишени от първа победа над ЦСКА от 5 години насам, както и първи успех срещу същия съперник на "Българска армия" от вече... 12 години! "Армейците" пък пуснаха първи гол в своята врата през новия сезон в Първа лига.

В следващия кръг ЦСКА има тежко гостуване на шампиона Лудогорец (13.08), докато Славия приема у дома Черно море (12.08).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 3-тата минута дойде първия точен удар в мача. Шагоян показа техника на фланга и си освободи позиция за изстрел, но ударът му попадна право в ръцете на Кръстев.

Минута след това Фаетон бе отдясно и центрира остро и опасно, но на далечната греда с малко закъсня Станислав Шопов, който не успя да засече в полуопразнената врата. Славия пък отговори малко след това с първи добър шанс. Стоянов се отличи с бърз пробив и надбяга няколко противникови играчи, но в наказателното поле Вион се хвърли самопожертвователно на шпагат и спаси тима си.

В 7-ата минута се откри и най-добрият шанс за гол пред "червените". Назон изведе Фаетон сам срещу Кръстев, а вратарят излезе да скъси ъгъла, а атакуващият играч на ЦСКА стреля в крака му.

В следващите минути последва затишие откъм положения, като преобладаваха грешните отигравания и от двете страни. Този период сякаш завърши с далечен изстрел от Асен Дончев след близо четвърт час игра.

В 18-ата минута Томбак получи дълго подаване от Керчев. Той го настигна до аутлинията, а Бусато неразчетено бе излязъл извън наказателното си поле, сигурен, че топката ще напусне очертанията на игрището. Вместо това Томбак стигна топката и центрира, но за късмет на вратаря на ЦСКА - негов съотборник нямаше в наказателното поле.

В 20-ата минута Галин Иванов бе в наказателното поле и задържа, докато си освободи място за удар. Такъв последва, но от близка дистанция Бусато показа страхотен рефлекс и изби в ъглов удар.

Последва ново затишие откъм голови положения. В 28-ата минута се стигна до любопитен момент, който вбеси Хайнц. Той бе в наказателното поле, но Генов го изпревари и изчисти в ъглов удар. Последва лек контакт между Хайнц и Генов, като първият не успя напълно да спре движението си. Българският играч опита да използва това и се строполи на терена, а главният съдия Радослав Гидженов изненадващо отсъди нарушение.

В 32-рата минута Вион не успя да пресече топка и от неговата зона последва пробив и центриране, което обаче не бе засечено от нито един футболист.

Пет минути след това Джонатан Линдсет стреля с по-слабия си ляв крак от място от дъгата на наказателното поле след отбита топка. Неговият удар бе добър, но се отклони в напречната греда.

В 44-тата минута Галин Иванов стреля от пряк свободен удар от далечна дистанция. Ударът бе точен, но попадна право в ръцете на Бусато. Фалът бе отсъден заради ненужно и грубо нарушение на Вион, за което получи и жълт картон.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите секунди от втората част "белите" първи опитаха да ударят на няколко пъти. В 48-ата минута Галин Иванов получи извеждащо подаване в наказателното поле, а Бусато излезе леко несигурно, но Иванов не засече топката и се размина с нея.

Пет минути след старта на второто полувреме Томбак игра с ръка при центриране от ъглов удар. Той бе с гръб към топката и съдията прецени, че нарушение на правилата не е имало. Последва и бърз преглед с ВАР, който не видя нещо нередно.

Малко след това Линдсет намери Шагоян с отлично подаване. Вторият овладя, макар и топката да му избяга към аутлинията. Той подаде успоредно на голлинията, но Фаетон закъсня с тръгването си и бе изпреварен.

В 68-ата минута Кох се размина с топката и Томбак излезе очи в очи срещу Бусато, но стреля в аут. По-късно се оказа, че е имало и засада.

В 74-тата минута Туфегджич получи перфектно центриране от Хайнц. Той стреля с глава от отлична позиция, но Кръстев спаси. Все пак топката остана в позиция, от която сърбинът можеше да я вкара, но той отправи вял изстрел и Кръстев отново я закова, този път на голлинията.

76' - 0:1! Соарес центрира отляво, а на далечната греда Галин Иванов бе непокрит и се разписа на празна врата.

В 81-вата минута Стоев бе изведен само срещу Бусато и стреля покрай него, но ударът му бе твърде слаб и Турицов изби пред голлинията.

82' - 1:1! Хайнц центрира отдясно по страхотен начин, а след лоша подредба в отбрана за Славия Туфегджич се хвърли на плонж и вкара с глава.

В следващите минути ЦСКА усилено се хвърли да търси пълния обрат, а Славия изчакваше шансове на контраатка.

В първата минута от добавеното време Хайнц бе изключително близо до гола. Фаетон центрира отляво, а норвежецът стреля от въздуха с красиво изпълнение, но топката мина с малко покрай вратата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

И двата отбора са с по два изиграни мача до момента, след като "армейците" отмениха двубоя с Етър от третия кръг, а "белите" трябваше да играят с Лудогорец, който също отложи мача поради ангажиментите си в Европа.

Така ЦСКА заема 9-ото място във временното подреждане с 4 точки, докато Славия е на 12-а позиция с 3 пункта. "Белите" изиграха приятелска среща по време на паузата, но тя бе прекъсната още през първото полувреме заради ескалирало напрежение с опонента.

Последните 4 мача между ЦСКА и Славия в първенството неизменно отиват в полза на "армейците". Последният успех за "белите" срещу този съперник в първенството е 2-ри декември 2018 година, когато Славия печели с минималното 1:0 у дома. Преди това трябва да се върнем чак до 2011 година (15 октомври) за нов шампионатен успех за "белите" - той е и последният, записан на "Българска армия".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички