Ексклузивно: Кайседо и Еквадор са пред изхвърляне от Мондиал 2022!


Ексклузивно: Кайседо и Еквадор са пред изхвърляне от Мондиал 2022!
Снимка: GettyImages

2262 0

Южноамериканските медии съобщават, че Еквадор вероятно ще бъде изключен от предстоящо участие на Световното първенство в Катар. Причината е, че държавата е използвала колумбиец, който е фалшифицирал документите си и се е представил за еквадорец. Става въпрос за дефанзивния играч Байрън Кастило, който е обвинен от адвокат, представляващ Чили. 

Изданията, цитирани от великобританската медия Еxpress, информират, че ФИФА вече подготвя официалното си изявление, което скоро ще бъде обявено официално. Така право на участие ще получи Чили. Селекцията на нацията остана извън местата, даващи право на класиране, но, ако еквадорците бъдат изключени, именно "Ла Роха" ще получат право да пътуват за Катар. 

Според TV Azteca адвокатът Едуардо Карлецо е разкрил незаконен акт за раждане на бранителя Кастило, който се състезава за южноамериканския клуб Барселона. Ако ФИФА се съгласи с констатациите на прависта, което според информациите ще се случи, ще бъдат приспаднати точки от актива на Еквадор, за осемте квалификационни срещи, в които е участвал обвиняемият за "колумбиец" футболист.

"Родителите му са женени в Тумако, Колумбия, Байрън е роден в същия град и е кръстен там", заяви Карлецо. "Идеята е да представим по доста ясен и прозрачен начин всички аргументи, които имаме и документите, с които разполагаме. Който говори истината - не може да се страхува", добави адвокатът. 

Подобно приспадане би оставило Кайседо и компания на дъното в своята група, издигайки Чили до четвърто място. В същото време позицията на Перу няма да бъде засегната и ще трябва да изиграят междуконтиненталния си плейоф срещу Австралия през следващата седмица.

Всъщност това е много лоша новина и за родния ЦСКА, в който се подвизава националът на Еквадор Жорди Кайседо. "Армейците" имаха намеренията да запазят играча поне до Мондиала, след който цената му евентуално да се повиши. Сега този план може да се провали, а от "Българска армия" може най-накрая да се разделят с южноамериканеца.

Вижте как коментира изпълнителният директор на ЦСКА слуховете около звездата на клуба!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички