"Ей, чорбарче": Херо към емблематичен играч на ЦСКА - как започва историята му при "червените"?


"Ей, чорбарче": Херо към емблематичен играч на ЦСКА - как започва историята му при "червените"?
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

7220 0

Едно от любимите имена на привържениците на ЦСКА е Стойко Сакалиев. Той бе сърцат футболист на отбора, а към момента е административен директор в клуба. Сакалиев разказа в любопитно интервю как е започнала приказката му с "червените".

Той е бил изненадан, когато отборът е бил на зимна подготовка в Слънчев бряг. Тогава Димитър Димитров - Херо, му е съобщил, че няма да тренира с останалите, а ще бяга отстрани. Сакалиев е бил държан на тъмно за сделката.

"Държаха ме далеч в Бургас преди трансфера в ЦСКА. Бяхме на зимна подготовка в Слънчев бряг и Херо ми каза, че няма да тренирам, а ще бягам отстрани. Тогава видях Тодор Кирков на стадиона в Ахелой, където се готвихме, и вече имаше слухове, но не знаех за какво иде реч. Думите на Херо бяха „Ей,чорбарче“ и тогава осъзнах какво се случва. Бях доста щастлив и в Нефтохимик ме изпратиха подобаващо" - споделя той.

Освен това Сакалиев разказа за любопитна връзка с човек, който му е направил подарък още преди да бъде част от "армейците". Двамата запазили връзката си и в годините напред.

"Бяхме в Бургас преди да се случи трансфера в София и се разхождах в Слънчев бряг. Тогава един човек ме спря и ми каза, че много иска да играя в ЦСКА и да ми подари нещо. Тогава останах озадачен. Човекът продаваше фланелки и ми подари тази фланелка. Позагледах я и му разбрах идеята. Той е голям фен на ЦСКА и му казах, че ако ида някога, то във всеки мач ще я показвам с уважение.

С този човек сме се виждали доста пъти във времето и останахме добри приятели. Радвам се, че тази фланелка първо вдъхнови мен, феновете и подкрепата, която аз получавах от тях. Тя беше нещо неописуемо" - сподели още Сакалиев за "Домът на футбола". 

За "армейците" предстои дерби срещу големия "син" съперник от София. Преди него легенда на Левски призна, че ЦСКА има футболисти, каквито "сините" нямат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички