Звезда на "Армията" пребил съотборник


Звезда на "Армията" пребил съотборник

1429 0

Звездата на ЦСКА Тончи Кукоч е бил на косъм да влезе в панделата заради побой над свой съотборник. За щастие не става дума за футболист на "армейския" тим - от юмруците на хърватина пострадал сериозно бившият му капитан в италианския Бреша, разкрива "Уикенд".

Там Кукоч игра за последно преди да се навие да облече екипа на 31-кратния шампион на България. На Ботуша Кукоч получавал много повече пари, отколкото сумата, за която се договори с "червените", но предпочел да акостира в София, след като заподозрял играчите на Бреша в черно тото.

Скандалът пламнал след загубата от Модена с 0:1 през май тази година. "Това беше един от най-важните ни мачове за сезона, но шибаните загубеняци, съотборниците ми, направиха така, че да го изгубим. След последния съдийски сигнал не можах да сдържа яда си в съблекалнята, когато моят капитан се смееше и изглеждаше много доволен от поражението", разказа сам за свадата Кукоч.

Справка на "Уикенд" в интернет показа, че капитан във въпросния двубой е бил Алесандро Будел. Той е вице на титулярния - Марко Дзамбели, който не е взел участие в срещата. Тончи обаче не уточнява кого от двамата визира, но по пътя на логиката би следвало да иде реч за Будел.

Край душовете настанала паника, когато хърватското перде нокаутирало лидера на Бреша. Забъркало се меле, при което Кукоч се отбранявал умело и напуснал битката без телесни поражения. Врагът му обаче регистрирал тук таме няколко натъртвания. Охраната на стадиона се намесила, стопирала навреме боя.

Пострадалият обаче решил, че не може да остави нещата така, извадил си медицинско, за да подаде жалба срещу Кукоч за нанесен побой. От това му намерение го отказал президентът на Бреша Луиджи Кориони. Футболният бос увещал играча си да потулят случая, като му гарантирал, че душманинът му по най-бързия начин ще напусне клуба.

"Не се наложи да ме гонят, защото аз сам казах на президента, че не искам повече да играя за Бреша, рамо до рамо с тези загубеняци. Това е истината, заради която си тръгнах от Италия. Заплатата ми в Серия "Б" беше 280 000 евро, доста повече от настоящата ми в ЦСКА. Не дойдох на "Армията" за пари, а за да не играя с женички", разясни щурият хърватин.

Миналата седмица Кукоч направи фурор, като шибна гол от 35 метра на Марек. След попадението си призова селекционера на "шахматистите" Нико Ковач да го повика в селектцията си с мотива, че той е най-добрият хърватски бек.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички