Двоен великденски срам в ЦСКА


Двоен великденски срам в ЦСКА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5900 0

"Няма място за страх в дербита", каза Илич след мача с Левски, но явно няма място и за българи в ЦСКА. Сръбският специалист, чийто отбор не произведе нито едно добро положение срещу "сините", се превърна в абсолютен рекордьор за "армейския" клуб, след като е първият наставник, който не пуска нито един български състезател като титуляр в най-голямото дерби в България. 

Илич с антирекорд в дербито с Левски

ЦСКА, който е един от отборите, биещи тъпана от упреци, че Лудогорец не използва български играчи за успехите си, игра с 11 чужденци в емблематичния футболен дуел. 11 човека, които нямат никаква представа каква е историята на това футболно съперничество. 

И това се видя и на терена. Лидерът в класирането, отборът във форма и без никакви проблеми изглеждаше като "сбирщайн", събрал се да порита след тежката великденска софра."Червените" бяха отвратително слаби срещу съперник, който е раздиран от конфликти и остана без треньора си седмица преди най-важния мач у нас. 

Някои ще кажат, че е нямало кой да играе. И това е факт - Турицов дълго време лекува контузия и не е на 100% готов за титуляр, докато Шопов и Петров (най-често използваните българи през този сезон) не се ползват с голямо доверие от Илич във важните мачове. Но чия е вината в ЦСКА да има около 5-ма родни футболисти, от които един или двама играят по-редовно?

Турицов е един от малкото българи, ползващи се с доверие от Саша Илич

Срамно е най-титулуваният отбор у нас да излезе на терена с 11 чужденци в най-голямото дерби. Още по-срамно е да изглежда по този жалък начин, докато е във водеща позиция за титлата през този сезон. И с тази игра ЦСКА ще остане с празни ръце след около месец и малко. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички