Дучето: Справедливостта минава през възмездие, рано или късно ЦСКА ще е един!


Дучето: Справедливостта минава през възмездие, рано или късно ЦСКА ще е един!
Снимка: Lap.bg/Emona Tsoncheva

2801 0

Известният привърженик на ЦСКА и бивш лидер на Сектор Г - Димитър Ангелов, даде интервю пред "Sportal", в което говори за случилото се в "червения" клуб и българския футбол през отиващата си 2022 година:

"Годината беше като последните 33 години - от дъно в ново дъно. Пожелавам на всички хора справедливост. Има ли справедливост, ще има и възмездие. Успех на всеки! Да се надяваме, че наистина ще има бъдеще за децата ни. Виждал съм на колене великия Аякс, Ливърпул, Форест, шампиона на Испания, видях бронзови медали от световно първенство, а внуците ни какво ще видят? Лесно се раздава званието "легенда", журналистите го лепят на почти всеки - този, онзи, куп легенди. Легендата е нещо свято, ставаш легенда, защото си детронирал Аякс, защото си четвърти в света. Конкурентите от Подуяне също имаха големи футболисти. Желая успех на националния отбор! На никого не желая лошо", заяви Дучето пред изданието и след това коментира бойкота на ядрото от Сектор Г:

"Всеки, който обича ЦСКА, трябва да подкрепя ЦСКА. Протестът също трябва да се прави на стадиона, там ще те чуят и ще те разберат. Искаш промяна, ами заяви я! Всеки решава сам за себе си. Всички, които обичат ЦСКА, трябва да са на едно място - това е моето желание. Цесекарите са съмишленици, никой не може да има монопол върху любовта на хората. Разделение не трябва да има - не коментирам клубове, говоря за хората, които обичат ЦСКА. Обичащите трябва да са заедно. Рано или късно всички "армейци" ще са на едно място, не говоря за обединение. Противоестествено е хората, които обичат ЦСКА да не са заедно. Не говоря за клубовете".

"Случилото се с алеята на славата през тази година го оставям на съвестта на хората, които го направиха. Само човек без мозък може да направи това нещо! Аз станах от този отбор точно заради хората, чиито имена са на алеята на славата. Те са направили историята на ЦСКА. Този, който не си обича рода и не си пази историята, е безродник!", категоричен бе Ангелов.

"Винаги съм знаел, че има разлика между "армееца" и хората от другите публики. На "Армията" трябва да има чест и достойнство! Армеецът е този, който брани родината, човек на честта. Държавна сигурност е нещо друго, МВР е нещо друго. Името ЦСКА задължава нивото да е друго! И когато виждам, че се пада на ниско ниво, ме боли".

Дучето каза още, че рано или късно ще има само един клуб ЦСКА: "Не може да се мразим, Господи! Скандираме едни и същи песни, имаме едни и същи любимци. Не върви, нормален човек няма интерес от такова разделение, това са тясно политико-икономически партийни интереси. В дъното е политиката! Рано или късно клубът ще е един, 1000%. Категорично. Дадоха се 15-16 милиона вече, защо фалира клубът през 2016 година? Само за емблемата се дадоха 8 милиона - защо не беше оздравен клубът? Кой имаше интерес? Кой?", запита той.

"Нито един човек, който обича ЦСКА, няма интерес от това, което се случи с ЦСКА. Затова казвам, че справедливостта минава през възмездие. Тогава ще имаме нормална държава. Най-доброто място за подкрепа, за протест, да заявиш позиция - е Северната трибуна. Съвет няма да давам. Аз знам, че на хората, които обичат ЦСКА, мястото им е на стадиона - на всички, които обичат ЦСКА. Успех на всички", завърши Димитър Ангелов.

*Още новини около ЦСКА четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички