В ЦСКА пред сложна дилема заради стадион "Българска армия"


В ЦСКА пред сложна дилема заради стадион "Българска армия"
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

4341 0

ЦСКА продължава с пълна сила работата върху една от двете големи цели пред настоящото ръководство на клуба - реконструкцията на стадион "Българска армия". Последната голяма стъпка в тази насока бе подписаният меморандум между клуба и държавното дружество, собственик на съоръжението – „Сердика Спортни имоти“, който зададе конкретни отговорности и срокове пред двете страни.

Така при добре стекли се обстоятелства реални строителни действия могат да започнат в началото на лятото, но по реновацията не е взето едно от най-важните решения, разкрива "Тема Спорт".

Според информацията, на "Армията" още няма конкретна позиция за това как ще се казва на практика чисто новото съоръжение на "червените".

Най-логичните варианти пред ръководството на ЦСКА са няколко и всеки от тях е добре обоснован. Първият е името на стадиона да се запази - "Българска армия", като по този начин ще се съхрани наследството на старото съоръжение, което е открито през 1967 г.

Втори вариант на "Армията" е стадионът да вземе име, което изцяло да е свързано с клуба, но да е ново. Такъв е случаят с Тотнъм, който след реновирането на "Уайт Харт Лейн", му даде име "Тотнъм Хотспър Стейдиъм".

Най-големи са притесненията около третия вариант, в който реновираната арена ще бъде кръстена на рекламодател. Така инвеститорите ще могат да избият по-бързо част от вложените средства.

Както е известно, ЦСКА ползва опита на SportFive с построяването на стадиона на Ференцварош в Будапеща. Там моделът е точно такъв – той се нарича "Групама Арена".

Вижте Саша Илич каква трансферна грешка ще избягва в ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички