Джони Велинов: Наказанието на ЦСКА не е справедливо, Лудогорец не ме кефи


Джони Велинов: Наказанието на ЦСКА не е справедливо, Лудогорец не ме кефи
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

10041 0

Бившият вратар на ЦСКА Георги Велинов изрази несъгласие с решението на БФС да накаже клуба с лишаване от домакинство заради инцидентите в мача с Лудогорец на "Армията".

"За мен не е справедливо. Всичко стана в мача с хегемона, или както там го наричат - отбор, който изобщо не ме кефи. Случват се такива неща като предметите, хвърлени по Кирил Десподов. В момента Десподов е голям дразнител за феновете на ЦСКА, нормално е да реагират така.

Дори може би не са искали да го правят, просто така им е дошло. А и все пак никой не е пострадал, виждали сме и много по-сериозни инциденти. Нека да е жив и здрав Десподов!", коментира "червената" легенда пред "България Днес".

Бившият славен футболист на "червените" заяви, че мечтае да вижда повече българи в състава, дори изцяло състав от наши сънародници, но разбира защо сега клубовете купуват чужденци.

"Искам да има повече българи не само в ЦСКА, но и във всички останали отбори. Наскоро играхме с Враца, те имаха трима българи. И при тях, и при нас е същото положение. Хубаво е да има наши играчи, но явно нещо куца отдолу, има проблеми в школите. Трябва да се сменят много неща, като се започне от футболния съюз, от основите.

Изкарвахме хубави кадри и продължаваме да изкарваме, но те не се развиват и после стигаме до това положение. Има таланти, но нещата не вървят. Например школата на Пирин бълваше толкова играчи, сега да са изкарали някой футболист през последните години? Преди навсякъде имаше школи, футболистите изникваха като гъби.

Това ми е мечта - да играят само българи. Някой ден ще се сбъдне. Когато ние играехме, бяхме само българи. И все знаеше всичко за всеки. Като станеш сутрин, знаеш как ще е Стойчо Младенов, Ради Здравков, Гошо Димитров, как ще съм аз. Знаехме си и кътните зъби и умирахме за клуба. Хората можеха да кажат състава наизуст. За съжаление, сега като няма класни българи, е съвсем нормално да купуваш чужденци", завършва Велинов. Според Джони Лудогорец не може да стане шампион по честен начин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички