Бивш треньор на ЦСКА: Лудогорец няма никакво предимство, сега е моментът!


Бивш треньор на ЦСКА: Лудогорец няма никакво предимство, сега е моментът!
Снимка: CSKA.BG

6361 0

Бившият треньор на ЦСКА - Георги Василев, коментира важната победа на "армейците" с 2:0 над Черно море в понеделник. "Червените" надвиха варненци в двубой от 1-вия плейофен кръг на Първа лига. Той не пропусна да обърне внимание и на мача на сезона за тима на Саша Илич.

Срещата се състоя на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик поради изтърпяване на наказание с лишаване от домакинство за 31-кратните шампиони. Въпреки това, те надвиха категорично "моряците" при страхотна подкрепа от своите привърженици. 

Промените в червено

"ЦСКА стигна напълно заслужено до победата над Черно море, защото беше по-добрият, по-активният и свеж отбор. Това може да се дължи и на 120-те минути на "моряците" срещу Лудогорец преди дни в полуфинала за Купата на България. През по-голямата част от двубоя "армейците" владееха контрола на топката. Командваха действията на терена. Но не стигнаха лесно до успеха, защото срещу тях имаха отбор, който много добре се отбраняваше. Дюлгеров беше безгрешен под рамката с изключение на второто попадение, когато направи грешка при удара на Линдсет и допусна топката да влезе в мрежата му. ЦСКА нямаше друг вариант, освен да победи, което и направи. В такъв етап от кампанията се намираме, в който всяка точка е много ценна, а на "червените" им бяха необходими задължително три в битката за титлата", заяви Гочето пред "Тема Спорт" и продължи.

"Отборът на Саша Илич показа ентусиазъм и желание. Създаде много повече възможности за попадения за разлика от други мачове в първенството, където се затрудняваше в последния етап на атаките. След нулевото равенство с Левски ЦСКА сякаш повиши нивото си. Да, загуби от Лудогорец, но игра значително по-добре, отколкото във Вечното дерби, последваха две убедителни победи, а сега бе надигран и сериозен отбор като Черно море. Промените в състава не бяха породени от желанието на треньора, а от липсата на важни играчи.

За ЦСКА е добре, че спечели в навечерието на шампионския сблъсък. Бе домакин, но символичен и има голяма разлика къде играеш. Това също е от значение. "Червените" имаха обеца на ухото от мача с Черно море за Купата и бяха на пълни обороти. С друго самочувствие ще излязат срещу Лудогорец", добави той.

Василев отличи представянето на един от голмайсторите Маурисио Гарсес, у когото видя положителна промяна. Освен него, той похвали Тибо Вион за отдадеността му, както и Мено Кох, който "влезе в обувките" на контузения капитан Юрген Матей.

Мачът на сезона!

"В предстоящия мач с Лудогорец напрежението ще е еднакво голямо и за двата отбора, дори в повече ще бъде при разградчани. Лекото предимство не е успокоение. Когато ти дишат във врата, не е много приятно и в Разград знаят, че всяка грешка може да е фатална", каза бившият наставник на "армейците".

"Лудогорец няма да има никакво предимство, че двубоят ще се играе на техен терен. Отборът показва много колебания през сезона. Въпреки че печелят мачовете си, го правят донякъде с късмет, но не и с убедителна игра. ЦСКА трябва да подходи с това самочувствие и желание, каквото показа срещу Черно море. Очакванията са за интригуваща битка за титлата в събота и "червените" е необходимо да се възползват от поредния им удобен случай в първенството да надделеят над Лудогорец", завърши Георги Василев.

Междувременно стана ясно и колко билети и при какви условия за двубоя ще бъдат отпуснати на "армейските" запалянковци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички