Джарета обяви как се правят трансфери в ЦСКА и как българи ще играят в големите лиги


Джарета обяви как се правят трансфери в ЦСКА и как българи ще играят в големите лиги
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5523 0

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета говори за трансферната дейност в клуба пред радио "TMW". Той сподели вижданията си и за това дали има добри български играчи и какво трябва да се направи, за да играят родни футболисти в големите първенства на Европа.

"Тук (в ЦСКА, бел.ред.) вършим добра работа, особено от гледна точка на скаутите. Трудно е да "ловиш риба" в Българуя. Често търсим малко известни играчи по света, които могат да станат играчи от най-високо ниво чрез нашия отбор", заяви италианецът пред радиото.

Помолен да сравни работата в България с тази в Италия, Джарета направи интересно изказване. "В Италия е много приятно да се работи, но почувствах нуждата да отида зад граница и да опитам нови преживявания. Ние, италианските спортни директори, можем да внесем в чуждестранните първенства някои много важни преживявания и можем да се подобрим в различни насоки", започна той.

"България трябва да започне от обновяването на структурите , което е основа за повишавне на качеството на местния футбол. Сред младите хора има добър материал, който трябва да бъде подготвен добре, също благодарение на подходящите структури, за да могат момчетата да се установят в топ първенствата", завърши италианският директор на "червените". А какво попълнение очакват в клуба в следващите дни вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички