Директор в ЦСКА: Аз съм причината за трансфера на Кристиано Роналдо


Директор в ЦСКА: Аз съм причината за трансфера на Кристиано Роналдо
Снимка: Internet

31502 0

Директорът на детско-юношеската школа на вицешампиона на България ЦСКА - Пауло Кардосо, направи повече от интересно разкритие. Според него, той е бил главният "виновник" за това Кристиано Роналдо да премине в Спортинг Лисабон, откъдето тръгна изумителният му славен път във футбола.

"Роналдо е от остров Мадейра, който е на 90 минути от Лисабон. Ние от Спортинг разбрахме за него и го поканихме да тренира в отбора, на който аз самият бях треньор. На първото му занимание останах изумен. Бяхме се разделили на два отбора, той беше на 12 години, а останалите на 13. Той беше като магьосник заради начина му на дриблиране. Попитах се как е възможно това. След тренировката разговаряхме с ръководството и им казах, че не съм виждал такъв играч като него. Най-лесното беше да приемем момчето в отбора. Проблемът беше да убедим ръководството да плати сумата за него. Годината беше 1997-а, а сумата - 25 000 евро. С тези пари по онова време можеше да се купи някоя спортна кола или малка къща. Изглеждаше абсурдно да се плати подобна сума. Но аз настоях. А директорът на школата си заложи главата пред Борда на директорите и в крайна сметка това се оказа правилното решение" - разказа Кардосо пред "Evima sport". 

А с кой талант, който така и не получи достатъчно шансове да развие очевидния си потенциал, ще се разделят "армейците" в най-скоро време - вижте в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички