Детелин Баялцалиев опроверга претенциите на Ботев Пловдив срещу ЦСКА: Не разбирам какво искат


Детелин Баялцалиев опроверга претенциите на Ботев Пловдив срещу ЦСКА: Не разбирам какво искат
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6071 0

Бившият футболен съдия - Детелин Баялцалиев, който в момента е инструктор и лектор на рефери у нас, се нагърби с позиция относно нашумял през последните дни казус.

Какво се случи?

Ботев Пловдив предяви сериозни претенции спрямо арбитрите на мача с ЦСКА. "Армейците" категорично надиграха "канарчетата", грабвайки успеха с 4:0 на националния стадион "Васил Левски".

Още: Нито един играч на Левски сред най-скъпите футболисти в Първа лига

Това обаче не попречи на пловдивчани да излязат с официална позиция и мощни критики към съдиите. "Жълто-черните" дори пожелаха чуждестранни рефери да водят предстоящите полуфинали за Купата на България, в които отново срещат ЦСКА. Според експерта обаче, поводи за подобни претенции няма.

Детелин Баялцалиев - Ботев Пловдив няма основания за претенции срещу съдийството на мача с ЦСКА

Мнението на Детелин Баялцалиев

"Аз не разбирам от какво е породено недоволството на Ботев. Изгледах и клипа, който са пуснали - ами няма безспорни ситуации, всички са деликатни и спорни", започна Баялцалиев пред "Топспорт" и продължи с друго положение.

Още: Ученици от Пловдив трогнаха учителка, която е фенка на ЦСКА, с незабравима покана за абитуриентски бал

"А да кажем специално за ситуацията, в която искат дузпа, при играта с ръка на Турицов. Това в никакъв случай не може да бъде дузпа. Ръката му е в естествено положение и той е с гръб.

Искам да поясня - това, че е с гръб не е достатъчно основание да не се отсъди дузпа. Ако играчът осъзнава, че в този момент ще бъде нанесен удар и разпери ръцете встрани, тогава е различно. Тогава той увеличава обема на тялото си и може да се даде, но случаят е различен. Тук Турицов си тича в естествено положение и даже преди контакта с ръката има и удар в хълбока, което означава, че вече въобще не може да говорим за дузпа.

Другите ситуации не са такива, които могат да повлияят пряко на резултата. Не мога да разбера защо е това недоволство. Чак днес от Ботев са поискали съдии от чужбина за мачовете за Купата", завърши бившият рефер.

Брадли де Нойер ще е на линия за ЦСКА за 1/2-финалите с Ботев Пловдив

Сигнал до SportLive: Съдят национал на България, искан от ЦСКА - за немалка сума пари

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички