ЦСКА запретва ръкави, за да помогне на максимално много ученици за 15 септември


ЦСКА запретва ръкави, за да помогне на максимално много ученици за 15 септември
Снимка: Official profile of CSKA Sofia, Instagram

1421 0

Ръководството на ЦСКА и ДЮШ към клуба ще опита да подпомогне максимално много ученици за старта на новата учебна година. Тя започва в петък (15 септември), а до 18 септември директорът на Академията - Костадин Ангелов, ще събира дарения и от феновете. 

Те трябва да са под формата на ученически пособия, а запалянковците вече разпространяват списък с нужните неща за всеки ученик в социалните мрежи. До този момент от клуба не са анонсирали конкретната кауза, но се очаква те да подкрепят инициативата "Прави добро! Бъди добър".

Тя бива организирана от учителката във врачанска област Мая Методиева, като в района се борят за равни условия на всички ученици. Над 800 малчугани в областта имат нужда от подкрепа. 

Новата кауза, зад която застава ЦСКА

"Всяка година, с нетърпение очаквам първия учебен ден. Преди време - като ученик, а след това - като родител. Организацията около подготовката е едно от любимите ми занимания, а сега ще се включа ѝ към кампанията на ПФК "ЦСКА-София" АД...

Във връзка с наближаващия старт на новата учебна година, ще организираме кампания за събиране на учебни материали, които ще бъдат дарени на деца в нужда.

Инициативата, на която "Академия ЦСКА" и първият отбор на тима ще помогнат, е:

„Прави добро! Бъди добър!“.

За поредна година организаторката – г-жа Мая Методиева, учител във врачанска област, помага на стотици деца в района да имат равни условия в училище. Всеки, желаещ да помогне, може да се включи в кампанията, закупувайки раница и необходимите учебни пособия (пълен списък по-надолу). Тази година нуждаещите се малчугани от областта са 840, като до този момент са събрани едва 20 раници с необходимите материали.

Бихме искали да ви призовем, при желание и възможност, да се включите в инициативата, като по този начин за пореден път докажем, че ЦСКА е много повече от отбор. Вярваме, че е наш дълг да учим децата да помагат, да са милостиви и да бъдат съпричастни с нуждите на другия. Затова и тази ще бъде първата от поредица кампании, в които школата на ЦСКА и клубът като цяло ще се включват и ще помагат. Събраните раници и материали ще бъдат лично дарени от част от децата в школата и представители на първия отбор на тима.

Ако искате да помогнете, моля да предоставите закупените раници и ученически пособия до 18.09.23 г. на някой от координаторите на мероприятието в клуба...(Костадин Ангелов - Директор на ДЮШ).

Ето и какво точно трябва да включва дарението:

* нови ученически раници;

* тетрадки с тесни и широки редове, всякакъв формат;

* тетрадки с квадратчета;

* тетрадка-речник;

* нотна тетрадка;

* комплект моливи;

* водни и темперни бои за рисуване;

* флумастери;

* пастели;

* блокчета за рисуване/скицник;

* гланцови блокчета;

* ножици;

* сухо лепило;

* сини и червени химикалки;

* етикети, програми, подвързии за учебници", споделиха различни потребители в социалните мрежи. 

Вижте всичко около билетите за ЦСКА - ЦСКА 1948!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички