ЦСКА, Лудогорец и Левски посягат към титлата със завършили на 15-о и 12-о място


ЦСКА, Лудогорец и Левски посягат към титлата със завършили на 15-о и 12-о място
Снимка: Оф. сайтове на Лудогорец, Левски и ЦСКА

3983 0

Въпреки че към момента са далеч от върха, Лудогорец и ЦСКА по презумпция в последно време се числят към фаворитите за спечелването на титлата в Първа лига. През настоящия сезон немалко специалисти обаче включват в предстоящата битка за първото място и Левски, особено след достойното им представяне в евротурнирите.

През лятната трансферна кампания съперниците за трофея от миналия сезон се подсилиха сериозно, привличайки съответно шестима в Разград и седмина на "Армията". "Сините" пък подписаха само с двама нови играчи. Sportlive.bg провери и обобщи от коя позиция в класирането в съответното първенство дойдоха новите в трите родни гранда.

Изводът, който се набива на очи е следният: Нито един новодошъл в някой от трите големи родни клуба не идва като шампион. Емануел Шакич от ЦСКА и Дарлан от Левски през миналия сезон са завършили на второ място съответно с АЕ Кифисиас (Гърция) и Гремио (Бразилия), но във второто ниво на тамошния футбол. Всички останали идват от отбори, класирали се трети, пети и нататък. Следователно "зелени", "червени" и "сини" гонят титлата, подсилвайки се с играчи, които не са ставали шампиони поне от година.

Най-лошите примери

Най-лошо в това отношение е положението със Сейни Санянг от ЦСКА, чийто Хоукс Банжул завърши предпоследен в първенството на Гамбия. Асими Фадига дойде в Левски като свободен агент, но последният тим, за който игра - Льо Ман, финишира миналия сезон 12-и в третото ниво на френския футбол!

В Лудогорец, където имат най-големи финансови възможности, положението не е кой знае колко по-добро. Те взеха Руан Секо, след като завърши на 12-а позиция със Сантос, и Квадво Дуа, след като финишира 14-и във Втора Бундеслига.

Нашият коефициент

Ако символично сметнем местата, на които са завършили летните "покупки" на Левски, Лудогорец и ЦСКА с предишните си отбори, и ги разделим на броя новопривлечени, с най-нисък показател (и съответно най-предно класиране) ще бъдат "сините". И двамата техни футболисти обаче са играли в по-долни дивизии - Дарлан във Втора бразилска, а Фадига - в трета френска.

Измежду Лудогорец и ЦСКА своеобразният коефициент е по-малък при "орлите" - 8 или средно осмо място. При "червените" цифрата е 8,14. Ето и пълен списък на местата, на които са завършили футболистите, дошли това лято в трите гранда:

ЛУДОГОРЕЦ

Марсел Хайстер 10-о място с Фехервар в Унгария

Мунир Шуиар 5-о място с Истанбул ББ

Сон 3-то място с Леванте в Сегунда дивисион

Руан Секо 12-о място със Сантос

Ноа Сонко Сундберг 4-ти с Левски в Първа лига

Квадво Дуа 14-и с Нюрмберг във Втора Бундеслига

ЦСКА

Майкъл Естрада 6-и с Толука в Апертура (Мх)

Марин Орлинов 10-и с Литекс във Втора лига

Емануел Шакич втори с АЕ Кифисиас от Втора лига в Гърция

Сейни Санянг 15-и с Хоукс Банжул в Гамбия

Данило Асприля 7-ми с Бейтар Йерусалим в Израел

Браян Кордоба 7-ми с Америка де Кали в Колумбия

Матиас Фаетон 10-и с Гренобъл в Лига 2

ЛЕВСКИ

Асими Фадига 12-и с Льо Ман в Трета френска лига

Дарлан втори с Гремио в бразилската Серия Б

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички