ЦСКА започна пролетта с 26 играчи, двама са "козове", още толкова се чакат "на пожар"


ЦСКА започна пролетта с 26 играчи, двама са "козове", още толкова се чакат "на пожар"
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5429 0

ЦСКА победи с класическото 3:0 на старта през 2024 г. Ботев Враца бе първият официален съперник на "червените" през пролетта. Така двата тима успяха да "сефтосат" Националния стадион "Васил Левски", който ще приема 31-кратните шампиони, докато трае реконструкцията на "Армията".

В ЦСКА чакат още нови

Към датата (18.02.2024 г.) на първия двубой от Първа лига за "червените" през новата година - Ел Маестро разполага с трима вратари и още цели 24 футболисти, на които ще може да разполага до края на сезона. 

Групата на ЦСКА

ВРАТАРИ (3): Густаво Бусато, Димитър Евтимов, Марин Орлинов;

ЗАЩИТНИЦИ (11): Браян Кордоба, Енес Махмутович, Християн Петров, Юрген Матей, Мено Кох, Иван Турицов, Мартин Стойчев, Емануел Шакич, Тибо Вион, Сейни Санянг, Брадли де Нойер;

ХАЛФОВЕ (7): Амос Юга, Улаус Скаршем, Станислав Шопов, Джонатан Линдсет, Тобиас Хайнц, Марселино Кареасо, Георги Чорбаджийски;

НАПАДАТЕЛИ (4): Матиас Фаетон, Данило Асприля, Илиан Антонов, Лазар Туфегджич, Фернандо Каранга;

Внимание към четирима футболисти

С голямо внимание обаче трябва да се подходи към четири конкретни имена от гореспоменатия списък. Лазар Туфегдчич остава в клуба, но Ел Маестро не дава индикации, че ще го използва, а за възстановяващия се от тежка контузия Брадли де Нойер също се очакваше да приключи с "червените" чрез изходящ трансфер. 

Де Нойер се очаква с нетърпение

Нидерландецът обаче не се възстанови навреме (очакваше се да е готов за зимната подготовка), а и на неговата позиция треньорът няма голяма алтернатива. Поради тази причина е по-вероятно да получи минути до края на сезона. 

Юношите Георги Чорбаджийски и Илиан Антонов няма да бъдат отдадени под наем, за разлика от съотборника им в "червения" дубъл Марк-Емилио Папазов. Офанзивните футболисти до края на сезона остават на разположение на Стамен Белчев, но очакват шанс и от Ел Маестро.

Трансферните слухове

През зимата се очакваше, че Иван Турицов и Станислав Шопов може да бъдат трансферирани в посока Сион и Ботев Пловдив, а за халфа вариантът продължава да се обмисля. 

Много е вероятно до края на трансферния прозорец ЦСКА да се подсили с ляв краен бранител и нападател. По-рано днес стана ясно, че един от потенциалните защитници вече не е вариант за "Армията"!

Още: Ел Маестро предупреди: Не съм доволен от всичко, отиваме да бием Черно море

Героят Тибо Вион: Няма как да бъде по-добре! Станах световен шампион като нападател

Тибо Вион напомпа самочувствието на ЦСКА за голямата битка с Черно море (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички