ЦСКА стартира рубрика за новия "Българска армия": "Червените" връщат 45% от парка на хората


ЦСКА стартира рубрика за новия "Българска армия": "Червените" връщат 45% от парка на хората
Снимка: facebook.com/cskasofiaofficial

5055 0

ЦСКА продължава усърдната си работа по дългоочакваната от всички, свързани с клуба, реконструкция на стадион "Българска армия". "Армейците" дадоха старт на любопитна информационна рубрика, в която ще запознават привържениците и широката общественост с плана за строежа на съоръжението.

В първата подобна публикация "червените" разкриха, че реновирането на "Армията" ще донесе големи дивиденти на "Борисовата градина" и всички посетители на парка. Очаква се цели 45% от прилежащите площи към стадиона да бъдат върнати на парка. От клуба загатнаха и за други интересни подробности.

Ето какво написаха от ЦСКА в социалните мрежи:

"Знаете ли, че…?

Стартираме информационна рубрика, посветена на бъдещия ни стадион, в която всеки понеделник ще ви даваме любопитна информация за онова, което сме заложили в идейния проект на съоръжението и начините, чрез които ще облагородим средата за цялото общество.

Знаете ли, че 45% от прилежащите площи на настоящия стадион ще бъдат върнати обратно на парка?

Какво всъщност означава това?

Благодарение на съвременния, компактен и практичен дизайн, новият стадион ще бъде построен в по-малки очертания, спрямо сегашното съоръжение. Площта на „Българска армия” в момента е 25,730 кв. м, докато заетата площ след реконструкцията ще бъде 23, 447 кв. м, което е с 13% по-малко.

В момента стадионът, игрищата около него и неизползваемата територия се равняват на 38, 359 кв.м. В идейния проект е заложено използването на 25, 975 кв.м, което ни дава възможност да разширим отворената зона на парка с 45%.

С други думи – цялата зона, която в момента е затворена с обрасли огради и стари постройки ще бъде облагородена от клуба и пусната за свободен достъп за всички посетители на парка.

Специално за феновете на ЦСКА ще бъде обособена фен зона за всички наши любими инициативи като Армейски следобед, срещи с футболисти и легенди и още много интересни, образователни, забавни и сплотяващи дейности, които сме предвидили".

Ето кога се очаква "червените" да представят големия проект за новата "Армия"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички