ЦСКА срещу Зимбру или срещу европрокобата си


ЦСКА срещу Зимбру или срещу европрокобата си

1273 0

ЦСКА се изправя срещу Зимбру днес в мач реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа. "Армейците" гостуват в столицата на Молдова Кишинев, като двубоят е от 20.00 часа на стадион "Зимбру", който ще бъде почти пълен. Залогът за 31-кратните шампиони е голям - в случай на отпадане това ще бъде втори пореден еврорезил след този с Мура през 2012 г., което ще разклати "червените" евроустои. След 1:1 в първия мач в София и слабата игра на ЦСКА сензацията в Молдова не е изключена. "Армейците" не бяха на ниво не само срещу Зимбру, но и в Ловеч срещу Литекс, където късметът ги покри за победата с 1:0. Сега обаче битката е въпрос на всичко или нищо. Евентуално отпадане от Зимбру ще бъде тежък удар преди приближаващото вечно дерби, а тимът от молдовската столица ще влезе във "фолклора" на втори български клуб. Преди 11 години точно Зимбру елиминира сензационно Литекс (0:0, 0:2), тогава в предварителния кръг на Купата на УЕФА.

Нещо повече, ако ЦСКА не спечели днес, ще счупи антирекорда си за най-много поредни срещи без победа в евротурнирите. Сегашният е от 7 мача, като бе изравнен миналия четвъртък. За първи път подобна серия "армейците" записват в периода 1990-1992 г. Тогава не успяват да победят Байерн, Парма и Хамбургер в два мача и Аустрия Виена в един.

Сблъсъкът тази вечер е огромен тест за Стойчо Младенов. Той има блестящи мачове с червената фланелка, но треньорската му кариера е на другия полюс и до момента ниже провал след провал. Младенов е единственият български треньор, който е отпадал от Европа в четири случая след равенства и в двете срещи - с Блекбърн (1:1 и 3:3), Торпедо (1:1 и 1:1 и загуба с дузпи) и Тулуза (0:0 и 1:1) и Мура (0:0 и 1:1). Това е абсолютна европейска прокоба. Тази вечер Стойчо има шанс да сложи край на еврокаръка си.

Групата на тима в Кишинев е от 21 футболисти. Очаква се за мача да отпаднат бранителите Сендрино Мисиджан и Божидар Чорбаджийски. Другият, който по всяка вероятност ще остане извън списъка за двубоя, е Антон Карачанаков. За Молдова изобщо не заминаха Причиненко и Оршулич, които нямат картотеки за Лига Европа. Жуан Фелипе, който е с визови проблеми, както и контузените Валентин Илиев и Иван Маркович. Илиев ще започне пълноценни тренировки след завръщането на отбора от Молдова.

Добрата новина за Младенов е, че защитниците с травми бяха възстановени за ключовото гостуване в Кишинев. Тунчев и Крачунов ще могат да вземат участие в срещата. Фаворит за титулярно място в средата на отбраната до Кристиян Супусейпа е Тунчев. Като крайни бранители отново ще действат Попов отдясно и Василев отляво.

Тони Силва не е готов за пълноценни 90 минути и вероятно ще остане резерва. Той може да бъде използван като жокер след почивката. Крилото има и страх от единоборствата, след като падна тежко на рамото си в първия мач със Зимбру.

Стойчо Младенов има няколко дилеми по състава. В средата на терена трима играчи се борят за две позиции - Стойчо ще избира за вътрешни халфове между Галчев, Сънди и Еденилсон. По двата фланга на атаката също се очакват промени спрямо двубоя с Литекс. Антон Карачанаков ще загуби титулярното си място, след като тотално разочарова с играта си в Ловеч. Вместо него на терена ще се появи Луис Суарес-Платини, който вероятно ще действа като ляво крило. Сигурен титуляр по единия фланг е Иван Стоянов. За върха на атаката с равни шансове са Йоахим и Камбуров.

ЦСКА ще се изправи срещу физически здрав съперник, който ще мисли основно за защитата. Неведнъж се видя, че при Стойчо "армейците" изпитват трудности точно срещу съперници, които се прибират в отбрана, а Зимбру ще играе по този начин. В атака молдовците ще заложат изцяло на контри и статични положения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички